Hindistan Savunma Bakanlığı Windows'u kendi Ubuntu tabanlı Maya işletim sistemi ile değiştirmeyi planlıyor

Hindistan Savunma Bakanlığı, tüm bağlı kurumlarda Windows yerine kendi geliştirdiği Ubuntu tabanlı işletim sistemini kullanmaya hazırlanıyor. Planlanana göre 15 Ağustos'a kadar bazı bölgelerde kullanılmaya başlanacak.

Hindistan Windows yerine kendi işletim sistemini kullanacak

Hindistan, kritik öneme sahip Savunma Bakanlığına bağlı kurumlardaki bilgisayarlarda büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Yayınlanan yeni bir habere göre, kurum internete bağlı tüm bilgisayarlarında Windows'u kendi işletim sistemiyle değiştirecek.

Indian Express, ülkenin Savunma Bakanlığı'nın bilgisayarlarında Windows'un yerini alması için Maya OS'u geliştirdiğini duyurdu. Maya OS, Linux tabanlı olan Ubuntu'yu temel alıyor.

Haberde Savunma Bakanlığı'nın Windows'tan uzaklaşmasının nedeninin işletim sistemine yönelik siber saldırılardan duyulan korku olduğu iddia ediliyor. Ülke, 2019'da bir nükleer enerji santraline yapılan saldırı da dahil olmak üzere, son birkaç yılda büyük hack olaylarıyla karşılaştı. Kurum, Windows'un çok sayıda kötü amaçlı yazılım tehdidine sahip olduğunu, Ubuntu saldırılarının ise daha nadir gerçekleştiğini düşünüyor.

Şu andaki plan, 15 Ağustos'a kadar ülkenin Güney Bloğundaki internet bağlantılı bilgisayarlarda Windows yerine Maya OS kullanılması. Maya işletim sistemi 2023 yılı sonuna kadar Savunma Bakanlığı'nın geri kalan tüm bölgelerinde de kullanıma sokulmuş olacak.