HP, Yerleşik Yapay Zeka Teknolojisine Sahip 2'si 1 Arada Dizüstü Bilgisayarını duyurdu: HP Spectre x360

HP, CES 2024 etkiliği kapsamında, yerleşik yapay zeka teknolojisine sahip HP'nin en uyarlanabilir bilgisayarı olan HP Spectre x360 dizüstü bilgisayarlarını duyurdu. Windows tabanlı 14 ve 16 inç boyutlarında sunulan bilgisayarlar hakkında açıklanan tüm detaylar haberin devamında.

HP, Yerleşik Yapay Zeka Teknolojisine Sahip 2'si 1 Arada Dizüstü Bilgisayarını duyurdu

HP, CES 2024 kapsamında en yeni bilgisayar, monitör ve çevre birimlerini ziyaretçilerin beğenisine sunmaya başladı. Markanın etkinlikte en çok ilgi çeken ürünleri ise yerleşik yapay zeka teknolojisine sahip HP Spectre x360 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarları oldu.

HP Spectre x360 2'si 1 Arada Dizüstü Bilgisayar, donanım destekli düşük ışık ayarına sahip 9 MP kamera ile birlikte geliyor. Uzaklaşınca kilitlenme, yaklaşınca açılma ve gizlilik uyarıları gibi yerleşik güvenlik özellikleri sunan bir yapay zeka çipi kullanan bilgisayar, güç tasarrufu için gözünüzü ayırdığınızda ekranın kararması ve güç verimliliği için değişken yenileme hızı gibi uyarlanabilir ekran ayarlarına sahip. Ayrıca Intel Core Ultra işlemcileriyle donatılan bilgisayara, isteğe bağlı olarak NVIDIA GeForce RTX 4050 ekran kartı dahil edilebiliyor.

Dizüstü bilgisayar, 2,8K'ya kadar çıkabilen OLED bir ekranla ve daha iyi bir ekran deneyimi sunma iddiasıyla IMAX Enhanced Sertifikası ile birlikte geliyor. 16:10 en boy oranındaki ekran, ayrıca içeriğin türüne göre 48 Hz ile 120 Hz arasında ayarlanabiliyor. Bununla birlikte Poly ile ses ayarlama özelliğine sahip cihaz, Windows Studio efektleriyle Otomatik çerçeveleme, arka plan bulanıklaştırma ve NPU'da göz teması sağlama gibi yapay zeka özellikleri sunuyor.

HP, etkinlik kapsamında dizüstü bilgisayarlar dışında yeni çevre birimlerini de ziyaretçilere sundu.

Tanıtılanlar arasında öne çıkan Poly Voyager Free 20 kablosuz kulaklık, ortam gürültüsünü filtrelemek için hibrit uyarlanabilir aktif gürültü engelleme (ANC) ile geliyor. Kulaklıkların kullanım ömrünün ise 8 saate kadar çıkabildiği ve Qi şarj kutusunun pil ömrünü 2,5 kat uzattığı iddia ediliyor.

Bir diğer tanıtılan çevre birimi ise kablosuz bir klavye olan HP 960 Ergonomik Kablosuz Klavye. Bölünmüş bölge düzeniyle tasarlanan klavye, 20 programlanabilir tuş ve ayrı bir sayısal tuş takımına sahip. Klavyenin bağlantı seçenekleri arasındaysa hem Bluetooth hem de dongle bağlantısı bulunuyor. HP'nin belirttiğine göre klavye, yüzde 50 oranında tüketici sonrası geri dönüştürülmüş malzeme içeriyor ve dış ambalajı sürdürülebilir kaynaklı.