HTC'den, Galaxy Note 3'e dev rakip!

Note 3 henüz ortalarda görünmüyor ama müstakbel rakibine dair ayrıntılar belli olmaya başladı bile!

Galaxy Note 3'e dev rakip!

Akıllı telefon cephesinden son haberler, HTC'nin Samsung'a karşı bir hamle başlattığını ve dev rakibini tam kalbinden vurmak niyetinde olduğunu gösteriyor. Görünen o ki HTC, T6 adını taşıyan devasa telefonuyla, hala piyasaya sürülmesini beklediğimiz Samsung Galaxy Note 3'ün karşısına dikilecek.

Samsung'un Android akıllı telefon kategorisindeki hakimiyetini HTC One modeliyle zorlamaya çalışan firma, T6 ile Galaxy Note 3'e rakip olmaya hazırlanıyor. Daha önce de pek çok söylentiye kaynaklık etmiş olan @evleaks sitesinin bildirdiğine göre T6'da 5,9 inç boyutlu Full HD ekran bulunacak. Eğer gelen duyumlar doğruysa HTC özellikle stylus konusunda fark yaratmaya çalışıyor. Aşırı ince bir uca sahip olacağı söylenen stylus'un daha önce görmediğimiz bazı kullanım özellikleri sunacağı tahmin ediliyor.

T6'nın 2,3 GHz hızında dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci ve Android 5.0 Key Lime Pie işletim sistemine sahip olacağı da gelen duyumlar arasında. 2 GB RAM'e sahip olacak olan T6'da 16 GB dahili hafıza bulunacak. Cihazda ayrıca 3.300 mAh gücündeki pil yorgun düştüğünde kullanılabilecek 1.250 mAh gücünde kılıf/pil de bulunacak.

Key Lime Pie'ın henüz kullanıma sunulmadığını düşünürsek, T6 ile buluşmamıza daha çok zaman olduğunu söyleyebiliriz. Eğer HTC, Samsung'un tasarım tercihini benimserse, yeni talafonun tasarımı One modelinin biraz büyümüş hali olabilir. Cihazda parmak izi okuyucu olacağı yönündeki iddialar ise büyük ihtimalle asılsız çıkacak. Ne olursa olsun, T6'nın etkileyici bir cihaz olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları