HTC Exodus Artık Gerçek Parayla Alınabiliyor

HTC'nin kripto para saklayabilen sıra dışı telefonu, artık bildiğimiz parayla da satın alınabiliyor!

HTC'den yeni kripto adımları!

HTC, blok zinciri telefonunu biraz daha ulaşılabilir hale getirmek için yeni bir adım attı. Telefon artık "geleneksel parayla", 770 dolara satın alınabiliyor.

HTC Exodus daha önce sadece Bitcoin, Ethereum ve Litecoin ile alınabiliyordu. Bu garip bir reklam hamlesi olduğu kadar, telefonu gerçek kripto para tutkunlarına satmaya yönelik bir girişimdi. Şimdi ise telefon hem Amerikan Doları ile hem de Binance Coin (BNB) ile satın alınabilir hale geldi.

Exodus 1'in öne çıkan özelliği, işlemci ve Android işletim sisteminden uzak "güvenli bölgesi" (Secure Enclave). Bu alan, normalde Ledger ve Trezor gibi firmaların USB stili cüzdanlarında depolanan kripto anahtarlarını saklamakta kullanılıyor. Bazı kullanıcıların dijital çözümler yerine, anahtarlarını kağıda yazıp kilitlediklerini söyleyelim. HTC'nin telefonundaki güvenli alan, anahtarların hacker'lar tarafından daha zor çalınması anlamına geliyor.

HTC bugünkü duyurusunda kendi geliştirdiği ve telefonunda kullandığı cüzdan Zion'un Opera'nın web tarayıcısıyla uyumlu hale geldiğini duyurdu. Bu sayede Exodus sahipleri, hesaplarını eşitleyebilecek ve güvenli bölgeyi internetten alışveriş yaparken ve para aktarımı gerçekleştirirken bir koruyucu katman olarak kullanabilecekler.

HTC bu ortaklığın, merkezi olmayan interneti, firmanın kendi deyişiyle "Web 3.0"ı ortaya çıkaracağına inanıyor.

Kripto odaklı telefon ilginç olsa da, kısıtlı bir hedef kitleye sahip olacak gibi görünüyor. Kripto paraların değerinin 2017'deki yükselişin ardından çok düşmüş olması, bir başka dezavantaj. Kripto paralar potansiyellerini koruyorlar ancak Exodus'un bu dönemde ne kadar ilgi çekeceği merak konusu.

Okuyucu Yorumları