HTC, yeni Android tableti A101’i sessiz sedasız tanıttı. Ancak satın almak pek kolay olmayacak...

HTC; yeni Android tableti A101’i sessiz sedasız tanıttı. 10.1 inç boyutundaki cihaz, gelişmekte olan pazarlara özel gibi görünüyor...

HTC sessiz sedasız tanıttı: İşte HTC A101...

Bir zamanın etkileyici Android akıllı telefonlarının üreticisi HTC, maalesef eski şaşalı günlerine geri dönmekte güçlük çekiyor. Odağını farklı alana kaydıran HTC, çoğunlukla sanal gerçeklik donanımlarına ve onu çevreleyen metaverse benzeri “Viveverse” ürünleri geliştiriyor. Ancak telefon tarafını da tamamen boşlamış değil. Şirket, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Desire 21 Pro’nun ardından geçtiğimiz günlerde de Desire 22 Pro telefonunu duyurmuştu. Şimdi de bu Android cihazlar arasında yeni bir tablet katan Tayvanlı şirket, 10.1 inç büyüklüğündeki A101 isimli bu tabletini sadece Afrika ve Rusya için geliştirdiğini duyurdu.

Evet, HTC A101 sadece Afrika ve Rusya pazarları için üretilmiş durumda. HTC’nin neden böyle bir karar aldığını kestirmesi güç. Ancak tabletin yalnızca gelişmekte olan pazarlara özel olarak üretildiğini söyleyebiliriz. Bunu göz önüne aldığımızda, sahip olduğu özellikleri ve “eski” işletim sistemiyle kabul edilebilir olduğunu düşünüyoruz.

HTC A101’in ekranı 10.1 inç büyüklüğünde olurken, ekran çerçevesinin bir hayli kalın olduğu dikkat çekiyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama birimine sahip olan tabletin işlemcisi de Unisoc T618. İşlemci garip gelebilir, ancak bu işlemciyi kullanan tek şirket HTC değil. Samsung da kısa bir süre önce incelediğimiz uygun fiyatlı tableti Galaxy Tab A8’de aynı işlemciyi kullanmış ve bu işlemci, performansı bakımından bizleri de bir hayli şaşırtmıştı. O nedenle HTC A101’in kategorisi için iyi bir teknik kadroya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

İşletim sistemi olarak artık eski diyebileceğimiz Android 11 ile kutusundan çıkan HTC A101, arkasında 2 MP ultra geniş açılı ve 16 MP ana kamera şeklinde çift kamera bulunduruyor. Ön tarafta ise 5 MP çözünürlüğünde bir ön kamera mevcut. 3.5 mm kulaklık girişi, 7000 mAh kapasiteli batarya ve yüz tarayıcı gibi diğer özelliklere sahip olduğunu da söyleyelim.