HTC’nin Meta ve Sony’ye meydan okuyan yeni “oyuncağı” 5 Ocak’ta geliyor

HTC, Meta ve Sony’nin iddialı cihazlarına rakip olacak yeni VR başlığı için tarihi açıkladı: 5 Ocak’ta geliyor...

HTC’nin yeni “oyuncağı” 5 Ocak’ta geliyor

Meta ve Sony, geçtiğimiz yıl boyunca tüketicilere yönelik VR başlıkları hakkındaki manşetleri ele geçirmiş olabilir. Ancak uzun süredir bu ikiliye rakip olan HTC de havlu atacak gibi görünmüyor.

Ekim ayındaki bir teaser'ın ardından HTC, 5 Ocak'taki CES 2023'te, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik deneyimleri üretebilen, hafif ama güçlü olmayı vaat eden yeni bir bağımsız başlığı duyurmayı planlıyor. Henüz çok fazla ayrıntı açıklanmadı, ancak şimdiye kadarki açıklamalar, onu hem birinci sınıf Meta Quest Pro'ya hem de Pico 4 ve Oculus Quest 2 gibi daha tüketici dostu cihazlara sağlam bir rakip olarak gösteriyor.

HTC küresel ürün başkanı Shen Ye, şirketin yalnızca oyun, eğlence ve egzersiz için değil, aynı zamanda kurumsal ve üretkenlik için de kullanılabilecek bir cihaz tanıtacağını söyledi. Bu bağımsız VR başlığı, çalışmasına yardımcı olması için bir akıllı telefona veya PC'ye ihtiyaç duymayacak ve kontrol cihazlarını veya elle izlemeyi destekleyecek.

Ye, başlığın kullanıcının uzuvlarının ve odadaki nesnelerin daha verimli bir şekilde izlenmesine izin verecek bir derinlik sensörüne (Quets Pro'da olmayan bir özellik) ve görünüşe göre diğer seçeneklerden daha iyi dinamik aralığa sahip bir görüntü kalitesine sahip olacağını söylüyor.

Şimdilik, cihaz hakkında henüz bilmediğimiz pek çok detay var. En önemlisi ise ne kadara mal olacağı. Neyse ki bu detayları öğrenmemiz için çok fazla beklememiz gerekmeyecek...