Huawei İlk Delik Ekranlı Telefonu Üretmek İstiyor

Çinli teknoloji devi, yeni ekran teknolojisini kullanan ilk akıllı telefon üreticisi unvanını elde etmeye çok yakın!

Huawei bu ilkin de peşinde!

2018 yılı sona ermek üzere, fakat görünüşe göre Huawei'nin bu yılla yılla ilgili planları henüz sona ermiş değil. Üstelik Çinli teknoloji devinin bu planı, Samsung'un çok konuşulan ekran teknolojisi Infinity-o gibi bir teknolojiyi akıllı telefon üzerinde sunan ilk akıllı telefon üreticisi olmakta yatıyor.

Huawei İlk Delik Ekranlı Telefonu Üretmek İstiyor
İki gün önce ortaya çıkan bir başka görselde Huawei aynı ekran teknolojisine dikkat çekmişti.

Huawei'nin basına sunduğu görselde fazla bir detay bulunmuyor. "Bir adım ileri, geleceği gör" kelimelerinin yanı sıra Aralık 2018 tarihi görünüyor. Ancak bu görseldeki asıl mesaj arkaplanda bulunan karadelikte gizli.

Bu karadelik görseli, açıkça akıllı telefonları iPhone X ile saran "çentikli ekran" akımından sonraki akıllı telefon trendi olarak görülen "İğne deliği kamera" tasarımına dikkat çekiyor. Bu teknoloji, ilk olarak Samsung Display'in yeni ekran teknolojilerini sunduğu bir tanıtım etkinliğinde ortaya çıkmış, Koreli teknoloji devi bu teknolojiyi "Infinity-O Display" ismi ile tanıtmıştı.

Huawei ise sadece iki gün önce sunduğu bir başka görselde aynı teknolojiye dikkat çekerek Çince "Bir 'nokta' sürprizi, Aralık'ra görüşmek üzere!" açıklamasını yapmıştı.

Eğer Huawei bu tanıtımı Aralık'ta gerçekleştirirse, Samsung'un tanıtımını yaptığı ekran teknolojisini ilk olarak sunan akıllı telefon üreticisi olma fırsatını kaybedeceğini söyleyebiliriz. Huawei'nin ise bu teknolojiyi nasıl isimlendireceği konusunda henüz bir açıklaması bulunmuyor. Eğer tahminler doğru ise Huawei, bu teknolojiyi ilk olarak orta seviye akıllı telefon serisi olan "Nova" ailesinde kullanacak.

Huawei'nin yeni akıllı telefonu ile bir "ilk"in daha sahibi olmayı başarıp başaramayacağı ise Aralık ayında cevap bulacak bir merak konusu.

Okuyucu Yorumları