Huawei Mate 20 Pro'nun Pil Performansı Nasıl?

Huawei Mate 20 Pro'nun pil performansı nasıl? Test ettik, onayladık!

Mate 20 Pro'nun pil performansı

Huawei Mate 20 Pro, sahip olduğu tüm özellikleriyle çevresel performans sağlayan önemli bir akıllı telefon oluyor. Peki telefon, bataryasıyla bize nasıl bir kullanım sağlıyor? Bu makalemizde Mate 20 Pro'nun pil performansına, hızlı şarj özelliğine ve bunun günlük kullanıma olan etkilerinden bahsedeceğiz.

Üst seviye pil performansı

Üst seviye pil performansı

Mate 20 Pro'da 4200 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor. Bu bataryasıyla zaten ister kağıt üzerinde, ister gerçek kullanım sonuçlarına bakın günü rahat çıkartabilen telefon, yaptığımız ekran açık kalma süresi testlerinden de 13 saate yakın bir grafik çizmeyi başarıyor. Bu sonuçla beraber şu an amiral gemisi akıllı telefonlardan daha iyi bir çizgide duran Mate 20 Pro, böylece günlük kullanımda ister oyun oynayın, ister video izleyin veya tüm multimedya uygulamalarını bir arada kullanın, rahat bir mobil dolaşım imkanı tanıyor.

Hazır videodan bahsetmişken, Mate 20 Pro'ya uyguladığımız 90 dakikalık Full HD video testinin sonucundan da sizlere bahsedelim. Tam ekran parlaklığında ve Wi-Fi açık durumda uyguladığımız Full HD video testimizde Mate 20 Pro, 90 dakika sonunda bataryasında yalnızca yüzde 9 oranında kayıp yaşadı. Yani bu da kabaca bir hesapla, tek şarjla 15 saatten fazla Full HD video izleyebileceğiniz anlamına geliyor.

Bataryanın günlük kullanıma etkisinden de bahsedersek, tipik kullanımda bataryayı yüzde 50'nin altına zor düşürdüğünüzü söyleyebiliriz. Tipik kullanımdan kastımız; düzenli mesajlaşmada bulunduğunuz, e-posta ve sosyal medya takibi yaptığınız, video ve oyun oynadığınız bir kullanım şekli. Bu şekilde bir kullanımda rahat 2 günü devirebilirsiniz. Öte yandan güç tasarruf modlarıyla bu süreyi uzatmak da elinizde.

Yalnızca yarım saatte %70 şarj!

Yalnızca yarım saatte %70 şarj!

Eh, elbette en nihayetinde tabii telefonun şarjı bitecek. Bataryası tükendiğinde ise en hızlı şarj olan akıllı telefonlardan biri oluyor Mate 20 Pro. Kutusunda yer alan 40W'lık SuperCharge setiyle gerçekten de 30 dakika içinde telefonun yüzde 70'ini doldurabiliyorsunuz. Bu anlamda açıkçası telefonun jet hızında şarj olduğunu söyleyebiliriz.