Huawei nova 12 Serisi'nin Yeni Üyesi nova 12i Duyuruldu: İşte fiyatı ve özellikleri

Huawei nova 12 Serisi’ne yeni eklediği akıllı telefonu nova 12i'yi duyurdu. İşte Huawei Online Mağaza üzerinden Türkiye’de satışa sunulan Huawei nova 12i'nin özellikleri ve fiyatı...

Huawei nova 12 Serisi'nin Yeni Üyesi nova 12i Duyuruldu: İşte fiyatı ve özellikleri

Huawei, nova 12 serisini nova 12i ile ile genişlettiğini duyurdu. İşte Huawei Online Mağaza'da satışa sunulan akıllı telefonun özellikleri ve fiyatı:

Huawei nova 12i, 108MP çözünürlüğe sahip bir ana kamera ile geliyor. F1.9 diyafram açıklığındaki kameranın sensörünün boyutu 1/1,67 inç. Ayrıca Huawei, kamerada daha fazla ortam ışığı yakalamak için dokuz-içinde-bir-piksel füzyon teknolojisini kullandığını belirtiyor.

nova 12i'nin ana kamerası RAW Domain Algoritması tarafından destekleniyor. Huawei, bu teknolojinin, her fotoğraftaki parlaklığı, netliği ve dinamik aralığı optimize ettiğini ve bu sayede renklerin daha canlı hale getirildiğini, fotoğrafın parlak ve karanlık kısımlarının dengeli olmasının sağlandığını belirtiyor. Ayrıca kameranın, arkadan aydınlatmalı HDR ve daha karanlık ışıklı sahnelerde, dokuzu bir arada piksel füzyon teknolojisi ile 1,92µm'ye eşdeğer büyük pikselleri bir araya getirerek parlaklığı artırabildiği iddia ediliyor.

nova 12i, 6,7 inç boyutunda bir ekrana sahip ve AOD (Her zaman açık ekran) özelliğiyle birlikte geliyor. AOD, saati, gücü ve yemek teslimatı ve taksi uygulamalarından gelen bildirimleri gösterebiliyor ve EMUI 14 Tema Kilitli Ekranlar ile kişiselleştirilebiliyor. Ek olarak ekranda, ışığa bağlı olarak ekranı daha parlak veya daha koyu hale getiren Yumuşak Karartma Kontrolü özelliği bulunuyor.

Huawei nova 12i'nin batarya kapasitesi 5000mAh olarak belirlenmiş durumda. Huawei'nin iddiasına göre pil, bir tam günden fazla dayanabiliyor. Ayrıca akıllı telefonda AI Güç Tasarrufu Teknolojisi bulunuyor. Bu özellik pil kullanımını kullanıcı etkinliğine göre ayarlıyor ve çalışan arka plan uygulamalarını kapatabiliyor.

Huawei'nin yeni akıllı telefonu nova 12i, siyah ve yeşil renk seçenekleriyle 14.999 TL’den satışa sunuluyor. Yanında hediye olarak 1 yıllık ekran hasarı garantisi ve Huawei FreeBuds 5i kablosuz kulaklık verilen telefonlarda ayrıca 600 TL de kupon indirimi uygulanıyor.