Huawei P30 Ön İnceleme

Huawei'nin yeni telefonlarından Huawei P30'u denedik, işte ilk izlenimlerimiz!

Huawei P30 ön inceleme

Huawei P30, bir kez daha kamera özellikleriyle öne çıkıyor ve her alanda bir miktar geliştirme sunuyor. Şimdi isterseniz bu geliştirmelere yakından bakalım.

Ekran

6.1 inç Full HD OLED ekranla gelen cihaz, 19,5:9 ekran oranına sahip. Gayet canlı renkler sunan bu ekranın kontrast oranı da oldukça iyi.

Tasarım

Cihazın arka yüzü Gorilla Glass ile kaplı, bu yüzden kaliteli bir hisse sahip. Arka kamera biraz çıkıntılı, ancak bu çıkıntı, diğer telefonlarda gördüğümüz çıkıntıya göre daha küçük. P30, metal çerçevesi nedeniyle belirli bir ağırlığa sahip. IP53 koruması, su sıçraması ve tozun telefonu bozmayacağı anlamına geliyor. Ancak P30'daki IP68'e kıyasla IP53, bir miktar hayal kırıklığı yaratabilir.

Kamera

Huawei P30'un en önemli özelliği olan kamera, firmanın en çok yenilik yaptığı alanların başında geliyor. 40MP f/1.6 ana Super Spectrum kameraya 20MP f/2.2 ultra-geniş ve 8MP f/2.4 'optik periskop' telefoto kameralar eşlik ediyor. Kamera, canlı renkleri yakalamakta oldukça başarılı.

RYYB düzeni RGB'den daha çok renk ve parlaklık bilgisi yakalayabiliyor, bu sayede düşük ışıkta etkileyici kareler yakalayabiliyorsunuz. İyi bir aydınlatmada yakalanan kareler ise detaylarıyla etkiliyor.

32MP'lik ön kamera, ortalama bir sosyal medya selfie'si için fazlasıyla iyi.

Kamera performansı genel olarak etkileyici olsa da, bazı sorunlara rastladık. Örneğin 4K video kaydını yalnızca 30fps'de yapabiliyorsunuz.

Huawei P30 Ön İnceleme

Pil Ömrü

3650mAh pil ile gelen P30, muhtemelen bir günü çıkaracak bir pil performansı sunuyor. P30 Pro'nun aksine P30'da kablosuz şarj işlevi yok ancak kutuya dahil edilen 40W SuperCharge hızlı şarj ile Huawei'ye göre %0'dan %70'e yarım saatte şarj edebiliyorsunuz.

Diğer Özellikler

Huawei P30 kutusundan Android 9 Pie ile çıkıyor. Arayüz olarak Huawei'nin kendi geliştirdiği EMUI'yı kullanıyor. Cihazın içerisinde Huawei'nin en son yonga seti Kirin 980 bulunuyor. Geçen seneki Mate 20 Pro'da da kullanılsa da, bu işlemcinin hala üst düzey olduğunu söyleyebiliriz. İşlemcinin film ve oyunlarda ne kadar iyi olduğunu detaylı testlerimiz gösterecek.

Okuyucu Yorumları