Huawei'den Öğrencilere Destek Bursu

Huawei Türkiye, 28 Kasım’da şirketin Ar-Ge Merkezi’nde düzenlediği törenle, Türkiye’deki sekiz üniversiteden 80 öğrenciye destek olacağı, ‘Gelecek için Tohumlar Bursu’ programını duyurdu.

Huawei'den Öğrencilere Destek Bursu

Huawei Türkiye, ‘Gelecek için Tohumlar Bursu’ ile Türkiye’deki sekiz üniversiteden 80 öğrenciye 1,2 milyon TL değerinde bir destek programını hayata geçireceğini duyurdu. Şirket,, Yeşil enerji çözümleri, 5.5G ve bulut gibi teknolojilerin ülkemizde daha fazla geliştirilmesi amacıyla, bilişim alanında eğitim gören öğrencilere bilişim yetenekleri geliştirme programı kapsamında daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor.

İstanbul’da bulunan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde 28 Kasım’da duyurulan ‘Gelecek için Tohumlar Bursu’ törenine; Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İstanbul Bölge Müdürü Asım Gürlük, Huawei Türkiye Genel Müdürü Kaya Shi, burs programına dahil olan üniversitelerin temsilcileri ile programdan yararlanacak üniversite öğrencileri katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong yaptığı değerlendirmede, “Huawei, sosyal sorumluluklarını yerine getirme konusunda özverili bir çalışma sürdürüyor. Gelecek İçin Tohumlar projesi, Huawei’in Türkiye’deki bilişim ve teknoloji alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulmasının, Türkiye’nin inovasyon ve dijital dönüşümüne sağladığı katkının önemli bir örneğidir. Gelecek İçin Tohumlar projesinin, Türkiye’nin teknolojik inovasyonunu geliştirmek üzere daha fazla genç yeteneği yetiştirmesini umut ediyor, ‘Gelecek İçin Tohumlar Bursu’ almaya hak kazanan akademik kurumları ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Huawei Türkiye Genel Müdürü Kaya Shi ise konuşmasında, “ ‘Gelecek İçin Tohumlar Burs Programı’, ‘Huawei Bilişim Yeteneklerini Geliştirme Programı’nın bir parçası. Türkiye’nin bilişim alanındaki yetenekli gençlerini finansal olarak desteklemeyi amaçlayan bu projeyle, Türkiye'nin farklı bölgelerinde bilişim alanında eğitim gören ve akademik başarı elde etmiş lisans öğrencilerine odaklanıyoruz. Burs programımız kapsamında, sekiz üniversiteden 80 öğrenciye toplam 1,2 milyon TL’lik destek sağlıyoruz. Huawei Türkiye olarak, gelecekte de bilişim yetenek ekosistemine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

‘Gelecek İçin Tohumlar Burs Programı’ töreni, ilgili üniversite temsilcilerinin belgelerini alması ve konukların Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’ni ziyaretleriyle sona erdi.