Instagram da kendi yapay zeka sohbet robotuna sahip olacak

Yapay zeka sohbet robotlarının girmediği yer kalmayacak gibi... Şimdi de Instagram, kendi yapay zeka sohbet robotunu sunmaya hazırlanıyor.

Instagram’a da yapay zeka sohbet robotu geliyor

Görünüşe bakılırsa yakın gelecekte, yapay zeka sohbet robotlarının karşımıza çıkmadığı bir yer kalmayacak. Böyle bir ortamda, Instagram'da da bir sohbet robotu ile karşılaşacağımız haberi de muhtemelen sizi şaşırtmayacaktır.

Alessandro Paluzzi, platformun yol haritasında bir yapay zeka aracı olduğunu iddia ediyor. Paylaştığı ekran görüntülerine göre, chatbot soruları yanıtlayabilecek ve tavsiyelerde bulunabilecek. Aralarından seçim yapabileceğiniz 30 farklı kişilik size cevap verebilecek.

Instagram'ın bu özelliği tam olarak ne zaman sunacağını söylemek için henüz çok erken, ancak ateş olmayan yerden duman çıkmayacağını unutmamak lazım. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Şubat ayında şirketin Instagram, Messenger ve WhatsApp için "AI karakterleri" üzerinde çalışan bir ekibi olduğunu söylemişti. Paluzzi'nin de sızıntılar konusunda iyi bir geçmişe sahip olduğu unutulmamalı.