Instagram'ın Twitter rakibi Project 92'den yeni ekran görüntüleri sızdı

Instagram'ın Twitter'a rakip olarak geliştirdiği Project 92'de sona yaklaşılıyor. Meta genelinde yapılan bir toplantıda çalışanlara bir dizi kullanıcı arayüzü taslağı gösterildi ve bunların internete sızdırılması çok sürmedi.

Instagram'ın Twitter rakibinden yeni ekran görüntüleri sızdı

Elon Musk'ın geçtiğimiz Ekim ayında Twitter'ı satın almasının ardından, Mark Zuckerberg'in Meta'sının kod adı Project 92 olan kendi sosyal medya platformu üzerinde çalışmaya başladığı bildirilmişti. Perşembe günü şirket genelinde yapılan bir toplantı sırasında Meta ürün müdürü Chris Cox, toplanan çalışanlara bir dizi kullanıcı arayüzü taslağı gösterdi ve bunlar hızla internete sızdırıldı.

Projenin varlığı ilk kez, Mart ayında şirket tarafından resmi olarak doğrulandı. Şirket, metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ üzerinde çalıştıklarını söyledi. Cox'un "Twitter'a cevabımız" dediği yeni platform, Instagram temelli bağımsız bir program olacak ve Mastodon'u destekleyen aynı ağ protokolü olan ActivityPub'ı entegre edecek.

Sızdırılan görüntüler arasında güvenli oturum açma ekranının bir görüntüsü, Twitter'ın mevcut mobil uygulamasına oldukça benzeyen ana akış ve yanıt ekranı yer alıyor. Uygulamanın ne zaman genel olarak yayınlanacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Chris Cox, içerik üreticileri ve tanınmış kişilerin akıllıca işletilen, güvenebilecekleri bir platforma sahip olmak istediklerini duyduğunu söyledi. Ayrıca, Oprah ve Dalai Lama gibi ünlülerin de projeye dahil olduğu bildirildi.