Intel başkanının düşüncesi şok yarattı!

Donanım devinin Windows 8 hakkında söylediği iddia edilen sözler ortalığı karıştırdı. Ama...

Yeni Windows 8 polemiğimiz!

Windows 8'in çıkmasına sayılı gün kaldı. Ancak, Intel başkanı Otellini'nin Taipei'deki bir toplantıda söylediği iddia edilen "Windows 8'in yeterince hazır olmadığı" sözleri gündemi salladı. Yayılan söylentiye göre Otellini, "Windows 8'in henüz yeterince hazır olmadığını ancak Microsoft'un onu yılbaşı tatil sezonundan önce çıkarmak istediğini" söylemişti.

Ancak, mikroişlemci devi yaptığı basın açıklamasında, Otellini'nin böyle bir ifade kullanmadığını ve böyle bir düşüncesinin olmadığını açıkladı. Intel'in açıklamasında, bu haberlerin tamamen asılsız ve uydurma olduğunun da altı çizildi.

Intel'in basın bildirisinde şu ifadeler de göze çarptı:

"Intel, Microsoft'la uzun zamandır ve başarlı projeler gerçekleştirmiştir. Windows 8'in de hem mobil cihazlarda, hem de masa üstü sistemlerde ihtiyaçları karşılayan başarılı bir sistem olacağına inanmaktadır. Intel olarak bundan sonra da Microsoft'la ortaklığımızı sürdürmeyi planlıyoruz."

Ayrıca, bildiride Otellni'nin de düşüncelerine yer verilmiş ve Otelli'nin Taipei'deki toplantıda "Windows 8'in Mİcrosoft'un başına gelen en güzel şey olduğu" ifadesini kullandığının da altı çizilmiş.

Microsoft da yaptığı bir basın açıklamasında, Windows 8'in 16 milyon kişi tarafından indirilip kullanıldığını, bu işletim sisteminin dünyada en çok test edilen yazılım olduğunu belirtti.

Okuyucu Yorumları