Intel Core Ultra İşlemcili Yeni ASUS Vivobook S Serisi Tanıtıldı

ASUS, yeni ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Tümü ASUS Lumina OLED ekran seçeneklerine sahip olan dizüstü bilgisayarlar, yapay zeka destekli yeni Intel Core Ultra işlemcilerle çalışıyor. İşte yeni bilgisayarların tüm özellikleri...

Intel Core Ultra İşlemcili Yeni ASUS Vivobook S Serisi Tanıtıldı

ASUS, 2024 yılı için yeni ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlarını tanıttı.

Yeni Intel Evo sertifikalı ASUS Vivobook dizüstü bilgisayarlar, 50 watt'a kadar TDP'ye sahip Intel Core Ultra işlemciler ve dahili Sinir İşleme Birimi (NPU) ile donatılmış durumda. Ayrıca, ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarların tümünde bulunan özel Copilot tuşu, tek bir dokunuşla Windows 11 yapay zeka destekli araçlara erişebilmeye imkan tanıyor.

120 Hz yenileme hızı, %100 DCI-P3 gamutu ve DisplayHDR True Black 600 sertifikası ile gelen bilgisayarların ekranları 3.2K'ya kadar çözünürlük sunan ASUS Lumina OLED'lerden oluşuyor. Laptoplarda bulunan ASUS ErgoSense klavye artık özelleştirilebilir tek bölgeli RGB arka aydınlatmaya sahip. Diğer öne çıkan özellikler arasında; 180° düz menteşe, fiziksel deklanşörlü IR kamera, geniş I/O port seçenekleri ve Harman Kardon sertifikalı stereo hoparlörler bulunuyor.

ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarlar, 1,39 cm inceliğinde ve 1,3 kg ağırlığında metal bir kasayla geliyor. Donanım tarafında ise Intel Core Ultra 9 işlemci, Intel Arc grafikler, 32 GB'a kadar LPDDR5X 7467 GHz RAM ve 1 TB PCIe 4.0 SSD bulunuyor. Ayrıca ASUS IceCool soğutma sistemi, 2 adet geliştirilmiş ısı borusu, 2 adet 97 kanatlı IceBlade fan ve iki adet hava çıkışı ile maksimum 50 W TDP değerine ulaşabiliyor.

ASUS, Nötr Siyah ve Sis Mavisi olmak üzere 2 farklı renkte sunulan ASUS Vivobook S serisi dizüstü bilgisayarların, askeri sınıf MIL-STD 810H dayanıklılık standardını karşılamak için testleri başarıyla geçtiğini belirtiyor.