Hangi iPhone'lar iOS 16 alacak; hangileri alamayacak? İşte büyük ihtimalle iOS 16 alamayacak iPhone modelleri...

iOS 16 alamayacak iPhone modelleri hangileri olacak? Yeni bir sızıntı, bu sorunun çok merak edilen cevabını veriyor...

iOS 16 ile beraber güncelleme alamayacak iPhone'lar belli oldu (gibi)

Akıllı telefonların, yıllar geçtikçe güncelleme takviminden çıkartılmaları çok da şaşırtıcı bir durum değil. Apple ise bu konuda en cömert üreticilerden biri ve pek çok iPhone'una uzun yıllar boyunca güncelleme sunmayı kesmiyor. Ama tabii ki bunun da bir son noktası var.

Bu yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 16’nın sunulması ile beraber hangi Apple cihazlarının güncelleme takviminin dışında kalacağı da yavaş yavaş belli olmaya başladı. AppleLeaksPro adlı bir sızıntı kaynağı tarafından iDropNews adlı bir site üzerinde yazılan haber, konu hakkındaki öngörüleri paylaştı. Bu sızıntıların, her zaman olduğu gibi yanlış çıkabileceğini unutmamak lazım. Ancak Apple'ın alışkanlıkları göz önüne alındığında, belirtilenlerin mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Görünüşe göre iOS 16, iOS 15 güncellemesini alan üç iPhone ile uyumlu olmayacak: iPhone 6S, iPhone 6S Plus ve orijinal iPhone SE... Bu cihazlar sırasıyla 2015, 2015 ve 2016'ya sunulduğu için artık göreceli olarak çok eski olduklarını söyleyebilir. Daha üst seviye iPhone'lar ise, yani iPhone 7 serisi ve üzeri, iOS 16'yı alabilecek.