iPad 5: Yepyeni bir iPad geliyor!

Apple'ın üretim ortaklarından gelen haberler, beşinci nesil iPad'in "farklı" olacağını gösteriyor!

Yepyeni bir iPad geliyor!

Serinin dördüncü modelinden yaklaşık bir sene sonra yani 2013 Eylül'ünde satışa sunulması beklenen iPad 5'in üretimine daha erken bir tarihte başlanacağı iddia ediliyor. Digitimes sitesinin Tayvan'da bulunan kaynaklara dayandırdığı ve doğrudan Apple'ın tedarik zincirinde yer alan üretim ortaklarından geldiği iddia edilen duyumlara göre iPad 5'in deneme amaçlı üretimine yakında başlanacak.

Serinin önceki modellerinden çok daha hafif olacağı söylenen iPad 5, daha önce iPad 4'de de kullanılmış olan 2.048 x 1.536 çözünürlüklü ekrana sahip olacak. Ancak ekranın cam kaplaması incelecek.

İlginç olan şey ise, yeni tabletin dokunmatik ekran formülünün değişebilecek olması. iPad 4'te G/G birleşimli ekran kullanılırken, iPad 5'te bu ekran, 1 kat cam ve 2 kat ITO filmden oluşan GF2 birleşimi ile değişebilir.

Tabletin asıl üretimine Temmuz ayında başlanacak. Eylül ayında tüm dünyada satışa sunulacak olan iPad 5'in ilk aşamada 2 ila 3 milyon birim arası sipariş alacağı tahmin ediliyor.

Eğer iddialar doğruysa iPad 5 serinin bir önceki modelinden yüzde 33 daha hafif olacak. Tabletin ekran çerçevesinin de daha ince olacağı gelen duyumlar arasında.

Üretimi için nasıl bir yol izlenirse izlensin, yeni bir tablet sahibi olmak isteyenler – yada iPad 4'e daha ucuz fiyat ile ulaşmak isteyenler – beklenen ekim ayının öncesinde Apple etkinlikleri için gözlerini dört açmalılar.

Okuyucu Yorumları