Samsung'un Galaxy S22 Ultra'da yaptığını, Apple da iPhone 14'te yapacak mı? Söylentiler yine hız kazandı...

Samsung'un Galaxy S22 Ultra hamlesinden sonra söylentiler yine hız kazandı: Apple, bu defa bekleneni yapacak ve bir sonraki iPhone’u Apple Pencil desteği ile karşımıza çıkartacak mı?

Samsung'un Galaxy S22 Ultra ile yaptığını, Apple da iPhone 14 ile yapacak mı?

Her yıl bu dönemlerde Apple’ın bir sonraki iPhone’unun nasıl olacağı konusunda söylentiler yükseliyor ve telefonun nasıl olacağına yönelik tahminleri ele alıyoruz. Her yıl özellikle üzerinde durulan spesifik bir konu var ve bu da bir sonraki iPhone’da Apple Pencil desteği olup olmayacağından başkası değil. Apple’ın iPhone’a Apple Pencil desteği getirip getirmeyeceği 2017, 2018, 2019, 2020 ve 2021 modelleri için de tartışılmıştı, 2022 modeli olacak olan iPhone 14’te de tartışılıyor.

Ortaya çıkan yeni söylentilere göre Apple, bu sene iPhone 14 ile Apple Pencil desteğini açıklayacak, ancak buna bel bağlamamamız gerektiğini geçmiş yıllarda gördük. Fakat bu söylentinin gerçeğe oldukça yaklaştığını da biliyoruz. Zira Apple, bugüne kadar iPhone’larını yavaş yavaş da olsa yeni özelliklerle güncelledi. Bunların belki de en çarpıcı olan iPhone X ile ortaya çıkan FaceID olurken, daha sonraki modellerde ise Android’li akıllı telefonları arkadan takip etti. Mesela bunlardan 5G ve 120Hz ekran desteği, iPhone’lara bir bakıma geç gelen özellikler oldu.

Kalem konusuna geri dönecek olursak, Samsung’un yıllardır Galaxy Note’a özel tuttuğu S Pen desteğini S ve Fold serilerine açmasıyla birlikte, Apple’ın da artık Apple Pencil atağına geçmesine sebep olabilir. Söylentiler var, ancak gerçekleştiğini görene kadar ne söylesek boş. Bekleyip Apple’ın hamlesini göreceğiz.