iPhone 16 Pro ve Pro Max'in titanyumu değişebilir

Yeni bir söylentiye göre, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde kullanılan mat titanyum çerçeve, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde parlak bir kaplamaya sahip titanyum çerçeve ile değiştirilecek.

iPhone 16 Pro ve Pro Max'in titanyumu değişebilir

Apple'ın 2024 yılında piyasaya süreceği amiral gemisi iPhone Pro modelleri için bekleyiş devam ederken, iPhone 16 dedikodu sezonu da hız kesmiyor. Ortaya çıkan yeni bir sızıntı ise Pro ve Pro Max modelleri için yeni bir titanyum kaplama seçeneğinin sunulacağına işaret ediyor.

Bilinen sızıntı kaynağı yeux1122'ye göre, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te kullanılan fırçalanmış titanyum yerine daha parlak bir titanyum kaplamayla gelecek.

Apple'ın 15 serisi için titanyum çerçeveye geçişi, telefonun dokusunu iyileştirirken ağırlığını da hafifletti. Daha önceki iPhone modellerinde paslanmaz çelik çerçeveler kullanıldığı için, bu değişiklik önemli bir adım oldu.

Bildiğiniz üzere, Apple'ın ardından Samsung da benzer bir yol izleyerek 2024 yılındaki amiral gemisi Galaxy S24 Ultra modelinde titanyuma geçiş yapmıştı.

Titanyumun bir avantajı da ısı dağılımını iyileştirmesi. Yani iPhone'daki bileşenler artık daha serin çalışabiliyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Apple'ın bu malzemeye güvenmesi ve diğer telefon üreticilerinin de bu malzemeye geçmesi şaşırtıcı değil.

Kaynağın aktardığına göre, malzemenin parlak görünümü daha önceki modellerde kullanılan paslanmaz çelik kaplamaya daha çok benziyor; ancak titanyumun sağlamlığı ve çizilmeye karşı dayanıklılığı değişmeyecek.

Farklı bir kaplama tarzının yanı sıra, yakın tarihli bir söylenti bu yıl farklı renkler görebileceğimizi ortaya çıkardı. İddialar Pro ve Pro Max için yeni bir Rose renginin yolda olduğunu öne sürerken, 2023'teki mavi rengin kullanımdan kaldırılabileceği konuşuluyor.