iPhone 16'ların pilleri büyüyecek; tek bir model hariç...

2024 sonunda tanıtılacak iPhone 16 serisinin batarya özellikleri sızdırıldı. Sızıntıya göre, serideki temel modelin ve iPhone 16 Pro Max'in batarya kapasitesi artarken, sevilen bir diğer modelde azalma olacağı söyleniyor.

iPhone 16'ların pilleri büyüyecek; tek bir model hariç...

iPhone serisi kamera kalitesi ve performansıyla adından her zaman söz ettirmiş olsa da pil ömrü söz konusu olduğunda en iyi akıllı telefonlar değiller. Neyse ki Apple, iPhone'larının pil ömrünü her yeni seride iyileştiriyor ve daha uzun süre dayanmalarını sağlıyor.

Şimdi yeni bir sızıntı, iPhone 16 serisinin önceki nesil modellere kıyasla önemli ölçüde daha iyi pil ömrü sunabileceğini gösteriyor. Sızıntı yapan Majin Bu, iPhone 16 ailesinin iPhone 15 serisine kıyasla daha büyük pillere sahip olacağını iddia ediyor.

Görünüşe göre Apple, iPhone 16 Pro Max'i, 15 Pro Max'in L şeklindeki bataryası yerine dikdörtgen şeklinde bir batarya ile piyasaya sürecek. Sızıntı, pil tasarımındaki bu değişimin iPhone 16 Pro'nun revize edilmiş iç tasarımına uyum sağlamak için olduğunu öne sürüyor.

Ayrıca sızıntılar, ufak bir artışla iPhone 16'nın 3561mAh, amiral gemisi iPhone 16 Pro Max'in ise 4676mAh bataryaya sahip olacağını gösteriyor. iPhone 16 Plus için ise söylentiler tam tersine işaret ediyor. iPhone 15 Plus'ta 4383 mAh kapasitesinde bir batarya bulunuyorken; yeni modelde yüzde 9 azalma olacağı ve 4006 mAh kapasitesine düşeceği söyleniyor. Bu da, iPhone 15 serisinin pil şampiyonu olan Plus model için kötü bir haber.

Apple'ın Plus modelinin pilini küçültme nedeni henüz bilinmiyor. Bazı kullanıcılar fiyatı azaltmak adına ekrandan tasarruf etmek yerine pil kapasitesinin küçültüldüğünü düşünüyor. Ancak daha ufak batarya her zaman daha az pil ömrü anlamına gelmiyor; zira Apple'ın verimlilik noktasında iddialı olduğunu biliyoruz.