iPhone 16'nın yeni kamera modülü sızdırıldı

iPhone 16 hakkındaki yeni sızıntılar, Apple'ın yeni telefonuna yepyeni bir kamera tasarımı hazırladığını söylüyor. Kameralar modern telefonların en önemli satış unsurlarından biri olduğu için bu iddia hiç de sürpriz değil.

iPhone 16'nın yeni kamera modülü sızdırıldı

iPhone 16'nın piyasaya sürülmesine uzun bir süre var gibi görünebilir, ancak bir sonraki Apple telefonu yedi ay gibi kısa bir süre içinde bizimle olacak. Ve şimdi yeni bir bileşen sızıntısı da geldi; öyle ki arka kamera modülündeki tasarımın baştan aşağı değişeceği görülebiliyor.

İddiaya göre iPhone 15 ve diğer son modellerdeki diyagonal hizalamadan farklı olarak Apple dikey düzenlemeyle iki kamera lensini üst üste yerleştirecek.

Aslında, bu dikey olarak istiflenmiş yaklaşım bizi 2020'de piyasaya sürülen iPhone 12'ye kadar geri götürüyor. Elbette, Pro modellerinde (iPhone 15 Pro dahil) ekstra bir lens bulunuyor, bu nedenle zaten bir tür dikey hizalama kullanılıyor.

Peki Apple neden diyagonal kamera tasarımından dikey tasarıma geçiyor? Bunu henüz bilmiyoruz ancak muhtemelen dikey tasarımda fotoğraf/video çekmenin daha efektif olması veya dik kamera yerleşiminde cihazı üretirken karşılaşılan koşulların daha maliyet efektif olması gibi sebepler üzerinde durabiliriz.