iPhone 16'yı unutun, asıl büyük sürpriz iPhone 17 ile gelebilir

Yeni iddialar, Apple'ın iPhone 17 serisindeki tüm modellerin ekranlarında büyük bazı sürprizler hazırladığını söylüyor.

iPhone 16'yı unutun, asıl büyük sürpriz iPhone 17 ile gelebilir

Apple’ın Her Zaman Açık Ekran (Always-On Display) ve ProMotion teknolojileri şu an için sadece iPhone 15 Pro modellerinde bulunuyor. Ama şirketin bu iki özelliği dört iPhone modelinin tamamına genişletmek istediği de biliniyor. Her ne kadar bunun iPhone 16 ile gerçekleşmesi beklenmese de, iPhone 17 ve iPhone 17 Plus modellerinin bu iki önemli özellikle geleceği iddia ediliyor.

Sektör kaynaklarının The Elec’e söylediğine göre Cupertinolu dev, dört iPhone 17 modelinin tamamına düşük sıcaklıklı polikristalin oksit (LTPO) ekranlar uygulamak istiyor. Samsung, son birkaç yıldır Apple’ın üst seviye telefonları için LTPO ekranını sağlıyorken, daha ucuz modellerin ekranları, Çinli akıllı telefon şirketlerine bu ekranları sağlayan BOE tarafından sağlanabilir.

Yine de üreticinin Apple standartlarını karşılamaması veya yeterli üniteye sahip olmaması durumunda Apple, tüm iPhone 17 modellerine LTOP tipi OLED uygulayacak. Yayına göre bunun nedenlerinden biri, daha ucuz iPhone 15 modellerinden iPhone 16 versiyonlarına geçişte çok az değişiklik olacak olması. Bunu göz önünde bulundurarak şirketin giriş seviyesi modellerini 2025 iPhone seçeneğiyle farklılaştırması gerekiyor.

Elec’in haberi iPhone 17 Pro modellerinden bahsetmese de, büyük bir Apple sızıntısı şirketin 2027 yılına kadar uzanan iPhone planlarından bahsediyordu. DSCC, birkaç yıl önce Apple’ın iPhone’ları için beklediği tüm ana değişiklikleri vurgulayan bir makale yayınladı. 2024’te büyük değişiklikler görmeyecek olsak da, Pro modellerin panel altı Face ID çözümüne sahip olması beklendiğinden gelecek yıl şirket için özel olacak ve daha ucuz modeller bu iki yeni ekran teknolojisini alacak.

2025 modelleri hakkında halen pek bir şey bilmiyor olsak da, kesinlikle heyecan verici bir yükseltme olacak gibi gözüküyor. Daha sonra Apple, iPhone’un 20. yıl dönümünü kutlayacağı 2027 yılı için önemli değişiklikler planlıyor ancak henüz bu gelecek hakkında konuşmak için biraz erken.