iPhone için tehlike çanları!

Apple'ın uzun yıllardır fırtına gibi giden iPhone satışlarına, bu sene bir şeyler oluyor!

iPhone için tehlike çanları!

iPhone ile akıllı telefon piyasasını şekillendiren şirketi, Android'in yükselişi karşısında zor günler bekliyor olabilir. Android platformu popülaritesini artırırken, iPhone satışları önceki yıllardaki artış oranlarından hayli uzak.

Piyasa araştırma şirketi IHS iSuppli tarafından yayınlanan son verilere göre iPhone'un ilk çeyrek satışları beklenenin altında bir rakam olan 34.7 milyon adet olarak gerçekleşti. Akıllı telefon piyasasında süren kıyasıya rekabete bakıldığında iPhone satışlarının 2013 yılında 150 milyon adet civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu rakam 2012 yılında 134 milyon adet olarak hesaplanmıştı.

İlk bakışta, piyasa standartlarına göre yüksek sayılabilecek yüzde 12'lik bir artış anlamına gelen bu rakam, Apple gibi yenilikçi ürünleriyle tanınan ve bir önceki yıl yüzde 44'lük büyüme oranına ulaşan bir şirket için ciddi bir yavaşlama anlamına geliyor.

IHS iSuppli, bu yıl satılması beklenen 1.5 milyar adet mobil cihazın yaklaşık 900 milyon adedinin akıllı telefonlardan oluşacağını öngördüğü raporunda pazarın toplam hacminin 265 milyar dolara ulaşacağı tahminine yer vermiş.

Yine son verilere göre Android küresel akıllı telefon piyasasının yüzde 75'ine hakim durumdayken, iOS için bu oran yüzde 18.

Okuyucu Yorumları