iPhone kullanıcılarına fidye şoku!

iPhone dahil, bazı Apple cihazlarını kullananlar, güne işte bu şokla başladılar!

iPhone'culara büyük şok!

Avustralya'daki iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları, güne pek de küçük olmayan bir sıkıntıyla başladılar. Apple cihazlarına sahip olan Avustralyalılar, hacker'lardan gelen fidye istekleriyle karşı karşıya.

Birçok kullanıcıdan gelen raporlar, Apple cihazlarının hacker'lar tarafından kilitlenerek, açılması için fidye isteklerinin gönderildiği yönünde. Gelen mesajların birçoğunda cihazın "Oleg Pliss" tarafından kilitlendiği, açmak için 50 ile 100 Avustralya dolarının bir PayPal hesabına gönderilmesi gerektiği yazıyor.

Yaşanan durumun ele geçen Apple ID'leriyle ilgisi olduğu düşünülüyor. Bir güvenlik uzmanının verdiği bilgiye göre farklı firmalardaki güvenlik açıkları nedeniyle ele geçen parolalar, Apple hesaplarını ele geçirmekte kullanılmış olabilir. Eğer bu gerçekse, Apple hesabı için iki adımlı doğrulamayı kullananlar, sorundan etkilenmemiş demektir.

Cihazını bir parolayla koruyanların saldırıya karşı korunduklarını belirtmekte fayda var. Saldırıya uğrayan kullanıcılar, fidye mesajını görmelerine rağmen parolayla cihazlarına giriş yapabildiklerini ve cihazın kontrolünü sağlayabildiklerini söylüyorlar.

Apple, konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmazken, Telstra ve diğer mobil sağlayıcılar, durumdan şikâyetçi kullanıcılar kendilerine başvurduğunda topu Apple'a atıyorlar

Okuyucu Yorumları