iPhone kuyrukları neden ortadan kayboldu? Neden artık kimse iPhone almak için sıraya girmiyor?

Bir dönem yeni bir iPhone piyasaya çıktığında, mağaza önlerinde inanılmaz kuyruklar oluştuğunu görüyorduk. Dikkatinizi çekmiş olabilir, artık bu tarz görüntüleri görmüyoruz. Peki ama bu kuyruklar şimdi neden kayboldu? İşte olası sebepleri...

iPhone kuyrukları neden kayboldu?

Geçmişte, iPhone'un mağazalarda satışa sunulması büyük bir ilgi görüyordu ve yeni bir serinin satışa sunulma tarihi geldiğinde, mağazaların önünde iPhone'larına bir an evvel kavuşmak isteyen insanlardan oluşan büyük kuyruklar görüyorduk. Başka bir deyişle iPhone piyasaya çıkış tarihleri, her zaman büyük bir olay yaratıyordu. Ancak zaman içerisinde bu durum değişti. Peki ne oldu da bu kuyrukla bir anda yok oldu?

Apple, endüstrinin önemli ama küçük isimlerinden biri olmak yerine en büyük isimlerinden biri oldu ve 2007 yılındaki tüm iPhone satışlarının 24 milyar dolarlık getirine göre muazzam bir artış ile geçtiğimiz yıl 366 milyar dolarlık satış yaptı.

Teknoloji endüstrisi de Apple ile beraber büyüdü. 2007 yılında milyarlarca insan bilgisayarları üzerinde online olsa da, artık ölçek çok daha büyük. Şu anda Dünya’nın en büyük sosyal ağı olan Facebook, her ay giriş yapan 2,9 milyardan fazla üyeye sahip. O yıllardaki küresel akıllı telefon piyasası ise şu andaki boyutunun yüzde onundan daha küçüktü. Ancak bütün bu büyümelere rağmen iPhone'ların satışa sunulması artık eski etkiyi yaratmıyor.

Endüstri takipçileri, tarihçiler ve analistler, artık eskisi gibi sıraların oluşmamasının pek çok farklı sebebi olduğunu belirtiyor. En basit sebeplerden biri, e-ticaretin yükselişi olarak görülüyor. Günümüzde pek çok kişi, iPhone'ları da dahil olmak üzere telefonlarını internet üzerinden alarak evlerine kadar getirilmesini tercih ediyor. Ayrıca akıllı telefonların artık çok daha yaygın olması, mahallenizde yeni bir telefona sahip olan ilk kişi olmanın etkisini de büyük oranda ortadan kaldırıyor.

Ve son olarak Apple, artık piyasaya daha ilk günden çok sayıda cihaz sürmeyi başarıyor. Yani sıraya girip sınırlı sayıdaki iPhone'dan birini almanın pek mantığı kalmış değil.