iPod'lar yola devam ediyor; şimdilik...

İlk olarak 2001 yılında ortaya çıkan Apple efsanesinin sonunun geldiğini düşünenler, yine yanıldı!

Apple pes etmiyor!

Cep telefonlarının gelişimiyle birlikte müzik çalarların devri de yavaş yavaş kapanıyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar halen popülerliğini korumaya devam eden müzik çalarlar, sadece birkaç yıl içinde tamamen yok olmuş olabilir. Bunun işaretlerini rakamlarla alan Apple ise, şimdilik iPd'larından vazgeçmek niyetinde değil. Ortaya çıkan bir iş ilanı, en azından bir yeni nesil iPod'la daha tanışacağımızı söylüyor.

İlk olarak 2001 yılında ortaya çıkan ve satış rekorları kıran iPod, daha sonra iPhone'un ortaya çıkmasıyla birlikte gerileme dönemine girmişti. Her ne kadar çok belirgin olmasa da aslında iPod için sonun başlangıcı 2007 yılında başlamıştı. 2013'ün son çeyrek sonuçlarına göre yalnızca 6 milyon satan iPod, yıldan yıla yüzde 50'den fazla satış oranı kaybediyor. Bu da şirketi iPod'un ipinin ne zaman çekileceği konusunda düşündürüyor elbette. Ama dediğimiz gibi, en azından şimdilik, efsane medya çaların ipi çekilmiş değil.

iPod'dan ne zaman vazgeçileceği ile ilgili net bir tarih henüz yok. Ancak böyle giderse iki yıla kadar iPod'ların tarihe karıştığına tanıklık edebiliriz.

Okuyucu Yorumları