İşte "en sağlam" telefon: CAT 850!

Sürpriz bir markadan gelen bu sürpriz telefonu isterseniz duvara fırlatın; bana mısın demeyecek!

İşte "en sağlam" telefon!

Suya ve toza dayanıklı telefonlara, özellikle Sony'nin Xperia Z serisi ile iyice alıştık. Ama biraz daha sağlam ve dayanıklı telefon isteyenler için, IFA'da ilginç bir markadan ilginç bir telefon geldi: CAT 850!

CAT markasını daha çok inşaat araçlarından ve dayanıklı botlarından tanıyor olabilirsiniz. İşte bu dayanıklılık ve güç, şimdi de akıllı cep telefonu pazarına giriş yaptı. Telefonun etrafını çevreleyen çerçeve, resmi açıklamaya göre, 1 metre yükseklikten 26 kez sert zemine düşmelerde bile, hangi tarafının üzerine düşerse düşsün, telefonun zarar görmesini engelliyor. Telefon bu özelliğini, 810G standardına borçlu.

Bu arada telefonun suya dayanıklı olduğunu da herhalde tahmin etmişsinizdir. Üstelik telefonu, ıslak parmaklarla kontrol etmek bile mümkün.

Dayanıklılık konusunda üst düzey bir ürün olan CAT 850, donanım konusunda o kadar da büyüleyici sayılmaz. 4.7 inç büyüklüğündeki 720p IPS ekran, Gorilla Glass 3 ile korunuyor. 1.2 GHZ'lik Snapdragon 400 işlemcinin çok yüksek bir performans sunması pek mümkün görünmüyor. Android 4.4 ile gelen telefonda sadece 4 GB dahili hafıza bulunuyor ama bu alan, microSD bellek kartı yuvası sayesinde genişletilebiliyor.

Bu arada, telefonun kamerasının 8 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğunu da belirtelim. CAT 850, piyasaya 450 Euro fiyat etiketi ile sunulacak.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları