İşte IE'den Chrome'a dönüşümün haritası

Internet Explorer çökerken, Chrome onu nasıl ezip geçti? Bu haritalar, her şeyi gösteriyor!

Internet Explorer böyle çöktü

Windows 10'la birlikte Internet Explorer'dan Edge'e geçiş yapan Microsoft, Internet Explorer'ın kaybettiği başarıyı yeniden elde edebilir mi, bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz. Belki de aşağıdaki analiz o zaman daha büyük anlam kazanır, ancak bu haliyle Chrome'un başarısını gözler önüne seriyor.

Dünya çapında yapılan bir analize göre, 2008 yılından 2015 yılına değin uzanan sürede, dört dişli web tarayıcı özelinde bir çalışma gerçekleştirilmiş. Internet Explorer, Chrome, Firefox ve Opera'nın yıl yıl hangi ülkelerde yoğun olarak kullanıldığını gösteren görsel analiz, 2008 yılında Internet Explorer'ın ezici üstünlüğünü gözler önüne sererken, yıl 2015'i gösterdiğinde Chrome ile rolleri değiştirdiğini ortaya koyuyor.

Haritada ilginç bir ayrıntı ise, Internet Explorer'ın Grönland'da liderliğini koruyor olması. Internet Explorer'ın en azından orada yaşayan iki kişiyi elinde tutabildiğini görmek sevindirici olsa da, 2014 yılında onlar da Safari'ye kanmışlar. Neyse ki 2015'te geri dönmüşler...

Okuyucu Yorumları