İşte iOS 16.4 özellikleri neler olacak? 30’dan fazla yeni emoji ve fazlası...

iOS 16.4'ün yayınlanması için artık günleri sayıyoruz. Peki en son iPhone güncellemesi hangi yenilikleri getirecek?

iOS 16.4 ile hangi özellikler gelecek?

iOS 16.4 beta testleri neredeyse sona ermek üzere. iOS 16.4’ün önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Peki, Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 16.4 neler getirecek, ne gibi özelliklere sahip olacak? iOS 16.4 hakkında şu ana kadar bildiğimiz her şeyi bir araya getirdik.

30'dan fazla yeni emoji

iOS 16 beta döngüsünün 4’üncü büyük güncellemesinde Apple nihayet yeni emojiler ekliyor. Mevcut 31 yeni figür var. Ve ilk kez bunlar arasında hiç insan figürü görmeyeceğiz. Öne çıkanlar arasında bir eşek, denizanası, saç tokası, beşlik çakan eller ve yeni kalp renkleri yer alıyor.

Web push bildirimleri

Ana Ekran web uygulamaları nihayet rozetler de dahil olmak üzere web push bildirimleri gönderebiliyor. Buna ek olarak, 3’üncü taraf tarayıcılar kullanıcıların ana ekranlarına bir web sitesi ekleyebilmeleri için bir kullanıcı arayüzü gösterebiliyor. Bu, iOS 16 yaşam döngüsü sırasında piyasaya sürülmek üzere uzun zamandır vadedilen bir özellikti.

5G “Bağımsız”

ABD'li kullanıcılara gelen bir başka iOS 16.4 özelliği de yeni bir 5G Standalone işlevi. Bu, iPhone'unuzun 3GBps'ye kadar daha yüksek hızlar sunmasına yardımcı olacaktır. Beta 1 ile yalnızca T-Mobile bu özelliği destekliyordu, ancak beta 2 bu özelliği Brezilyalı taşıyıcılar Vivo ve Tim Brazil'e getirdi. 9to5Mac, 5G SA'nın Japon operatör Softbank için de geleceğini söylüyor. Bu özellik maalesef şimdilik ülkemizde kullanılabilir olmayacak.

Apple Music ve Apple Podcasts’a ince ayarlar

iOS 16.4, müzik uygulaması için birkaç ince ayar içeriyor. Örneğin, listeye bir şarkı eklerken artık ekrana tam ekran bir açılır pencere gelmeyecek. Çalma listeleri menüsü de albüm kapağını daha küçük bir boyutta gösteriyor. Apple Podcasts, Kitaplık'ta değişiklikler, Up Next'te iyileştirmeler ve CarPlay güncellemeleri ile geliyor.

Apple Books

iOS 16.4 Beta 2, sayfa çevirme efektini geri getiriyor. Animasyon, iOS 16 ile birlikte yenilenen Kitaplar uygulaması ile kaldırılmıştı.

Pil

iOS 16.4 artık Always-On ekranın kullanım sırasında ne kadar pil tükettiğini gösteriyor.

Yeni Ev Mimarisi

Apple, iOS 16.2 ile yeni Ev mimarisini kaldırdıktan sonra, en son beta ile yeniden etkinleştiriyor.

Odak Modu iyileştirmesi

Belirli Odak modları iOS 16.4 ile Her Zaman Açık ekranı otomatik olarak etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilir.