Jelly Bean'li cepler, Windows Phone'dan çok

Android'in son sürümü Jelly Bean, son rakamlara göre bu mobil işletim sistemini komple solladı!

Jelly Bean onu bile geçti!

Google'dan son gelen Android rakamlarına göre Jelly Bean, yani Android 4.1 ve 4.2'nin kullanım oranı, tüm Android'li cihazların yüzde 10'unun üzerine yükseldi.

Son verilere göre Android 4.1'i kullanan Android'lerin oranı, yüzde 9 iken, Android 4.2'yi kullanan cihazların oranı yüzde 1.2 seviyesinde. Bu sürümleri kullanan cihazlar arasında HTC One X, Galaxy S3, Nexus 4 ve Nexus 10 bulunuyor.

Verileri mevcut diğer işletim sistemi rakamları ile karşılaştırdığımızda ise ilginç bir tabloyla karşılaşıyoruz. Dünya çapında 125 milyon Android'li cihaz olduğunu düşündüğümüzde, Google'ın oranlarına göre 12.5 milyon cihazda Jelly Bean yüklü olduğu ortaya çıkıyor. 5-6 milyon kişi tarafından kullanılan Windows Phone ise sadece Jelly Bean'li cihazların bile çok gerisinde kalıyor.

Cep üreticileri ve Google, Android güncellemelerini belirli cihazlara sunmada oldukça yavaş davranıyorlar. Ancak görünüşe bakılırsa her şeye rağmen Microsoft'un sattığı Windows Phone'lu ceplerden daha yüksek bir rakama ulaşmış durumdalar. Bu belki çok anlamlı bir karşılaştırma değil, ancak durumun Windows Phone'un önünde uzun bir yol olduğunu gösterdiği kesin.

Okuyucu Yorumları