Konica Minolta Türkiye, teknoloji deneyim merkezi ve kampüsünün açılışını gerçekleştirdi

Konica Minolta Türkiye, tüm iş birimlerini tek bir noktadan yönetmek amacıyla İstanbul Avrasya Teknoloji Merkezi adıyla yeni kampüsünü genel merkez olarak konumlandırdı. 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen açılış törenine, Konica Minolta İş Çözümleri Avrupa Başkanı ve birçok önemli isim katıldı.

Konica Minolta Türkiye, teknoloji deneyim merkezi ve kampüsünün açılışını gerçekleştirdi

Konica Minolta Türkiye, genel merkez olarak konumlandırdığı Konica Minolta Avrasya Teknoloji Merkezi Kampüsünün açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul Ataşehir’de bulunan teknoloji merkezinin 17 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen açılışına, teknoloji ve iş dünyasından konukların yanı sıra Konica Minolta İş Çözümleri Avrupa Başkanı SUHARA Kiyotaka, Japonya İstanbul Konsolosluğu Ekonomi Bölümü Sorumlusu Konsolosu MACHIDA Yutaka ve Ataşehir Belediye Başkanı Onursal ADIGÜZEL katılım gösterdi. İstanbul Ticaret Odası Başkan temsilcileri adına ise İdari İşler ve Satın alma Müdürü Dr. Şaban Eyüpoğlu ve Satın alma Birim Yöneticisi Ümit Koldemir de törene katılım gösterdi.

Törenin ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Konica Minolta Türkiye Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, sözlerine şöyle başladı; “Konica Minolta Türkiye olarak ülkemize çok büyük katkılar sağlamasını hedeflediğimiz Avrasya Teknoloji Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezi, tüm iş birimlerini tek bir noktadan yönetme stratejisi ile yeni deneyimler kazanmak adına genel merkez haline getirdik. 6.000 m2'lik kapalı alanda konumlanan bu alanın 2500 metrekarelik kısmının yalnızca müşteri deneyim merkezine ayrıldığı kampüste, 1 adet ışık ve renk ölçüm laboratuvarı, 3 adet showroom, 7 iş kolu, 50’den fazla marka, 100’den fazla yazılım, 300’den fazla da cihaz modeli bulunuyor. Geleceğin iş dünyasına yeni teknoloji merkezimizle birçok katkıda bulunacağız. Bugün bizlere eşlik eden sektör dernekleri başkanları ve bürokrasi temsilcilerimize de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Avrasya Teknoloji Merkezi’nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konica Minolta İş Çözümleri Avrupa Başkanı SUHARA Kiyotaka, törenin ikinci konuşmasını yaptı ve sözlerinde şu ifadelere yer verdi: “Bugün biraz kendimi garip hissediyorum. Sebebi de son on iki ayda ilk kez kravat takıyor olmam. Değerli iş arkadaşım Mustafa Yılmaz, beni kravat takmak için ikna etti. Öncelikle MACHIDASAN’a teşekkür ediyorum. Yoğun programınıza rağmen buraya teşrif edip misafirimiz olduğunuz için size teşekkür ediyoruz. Bu tesisi açmamızın birkaç nedeni vardı. Birincisi; Türkiye ve Japonya Diplomatik İlişkileri’nin 100. Yıl dönümünü kutluyor olmamız. İkincisi de bu ülkenin büyümüş olması ve daha da büyüyecek olmasıdır. Üçüncü nedeni ise yani en önemlisi, benim buradaki yerel ekibimle gurur duyuyor olmamdır. Tüm sektörlere en iyi hizmeti vereceğimizden emin olmanızı istiyorum. Bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ederim lütfen keyfini çıkarın.”

Japonya İstanbul Konsolosluğundan Ekonomi Bölümü Sorumlusu Konsolosu MACHIDA Yutaka, tören ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler 1924 yılında kurulmuş olup, Türkiye'deki ilk diplomatik temsilciliğimiz 1925 yılında açılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 2023 yılında kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladı ve biz bu yıl bir başka 100. yılı, Japonya ve Türkiye Arasında Diplomatik İlişkilerin Tesisinin 100. yılını kutluyoruz. Japon ve Türk halklarının birbirine duyduğu güçlü dostluk ve sempati, ekonomik ilişkilerimizi de güçlendiriyor. Bu vesileyle iki halk arasındaki dostluk temelinde kurulan diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümünü bir kez daha kutluyoruz. Japonya merkezli bir kuruluşun Türkiye'de bu denli büyük ve teknolojik bir merkeze sahip olmasını çok değerli buluyorum. Avrasya Teknoloji Merkezi, teknolojik alanda Avrupa ile Asya'nın buluştuğu odak noktası olarak tanımlanabilir. Merkezin her iki ülkeye de önemli bir başarı ivmesi kazandırmasını umuyor, bu yeni girişimin günümüz ve geleceğin iş dünyasına önemli katkılar sağlamasını diliyoruz.”

Geleceğin akıllı ofislerinde etkisini sürdürecek olan Konica Minolta, yeni kampüsünde Türkiye’deki yatırımlarını derinleştirmeyi planlıyor. Konica Minolta Türkiye, Türkiye'nin ve bölge üreticilerinin “Endüstri 5.0” hedeflerine ulaşmaları adına güvenilir bir iş ortağı olmayı hedeflediğini, kağıtsız ofis yaklaşımı ile firmaların “Dijital Transformasyon” yolculuğunu desteklediğini belirtiyor. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 6.000 m2'lik kapalı alanda konumlanan bu alanın 2500 metrekarelik kısmının yalnızca müşteri deneyim merkezine ayrılan kampüsünde 1 adet ışık ve renk ölçüm laboratuvarı, 3 adet showroom, 7 iş kolu, 50’den fazla marka, 100’den fazla yazılım ve 300’den fazla da cihaz modeli bulunuyor.

Açılış töreninde, tüm protokol konuklarının isimlerine özel plaketler de tören sonrası kendilerine takdim edildi. Ayrıca Konica Minolta, genç istihdamına destek vermek üzere, gençlerin kariyer yolunu açmayı hedefleyen eğitim programlarını da hayata geçirmeye başladığını duyurdu.