Konsol savaşında fark iki kata çıktı; ama...

PS4 mü daha çok satıyor; Xbox One mı? Bu verilere göre biri, diğerini ikiye katlamış durumda!

Fark iki kata çıktı; ama...

Xbox One ve PS4'ün çıkışı üzerinden geçen sürede birçok hesap kitap yapıldı ve en çok hangi sistemin satıldığı üzerinde duruldu. Özellikle eBay tarafında, PS4'e olan merak büyük orandaydı zira konsolun çıkışından önce bile büyük miktarda talep söz konusuydu.

Nitekim her iki konsola olan talep de devam ediyor. Bir analizciye göreyse, günümüze gelindiğinde eBay üzerinde satılan PS4 sayısı, Xbox One'a göre iki kat daha fazla. "Hesaplarıma göre bu zamana kadar eBay üzerinden toplam 65.000 PS4 ve 33.000 adet Xbox One satışı gerçekleştirildi" şeklinde tweet atan Baird Equity Research analizcilerinden Colin Sebastian, Sony'nin, en azından eBay üzerindeki zaferini ilan ediyor. tabi bu oranı genele yaymak ne kadar doğru olur; orası size kalmış...

eBay verilerinin geneline bakıldığında, ortalama ön talep oranına göre de PS4 ile Xbox One arasında iki katlık bir fark bulunuyor ki eBay, Noel dönemi için kendilerine gelen PS4 ön talebinin, Xbox One'a göre iki kat daha fazla olduğunu bildirmiş durumda. Fakat bu talep farkının perakende mağazalarda yaşanan ürün tedarik sorunu olduğundan şüpheleniliyor. Xbox One genelde birçok mağazada boy gösterdiği gibi aynı zamanda kendisini online alış veriş siteleri üzerinden edinmek de mümkün. Diğer taraftan Sony PS4 resmen yok satıyor. Herhangi bir online ya da perakende mağazaya girmesiyle bitmesi bir oluyor.

Ürünün bu kadar zor bulunmasında esas faktörün aşırı ilgi mi yoksa ürün dağıtımıyla ilgili sorunlar olup olmadığı henüz kesinlik kazanmış değil.

Okuyucu Yorumları