Köpekler köpek olalı, böylesine lüks bir havayolu deneyimi yaşamadı

Köpeğinizle uçağa binerken çektiğiniz eziyeti unutun: Oldukça yüksek bir bilet fiyatını ödemeye razıysanız, artık köpeğinizle VIP lüksünde uçabileceğiniz özel bir havayolu hizmeti var.

Köpekler köpek olalı, böylesine lüks bir havayolu deneyimi yaşamadı

Evcil hayvanların ticari bir uçağa alınması giderek zorlaşıyor. Ama artık evcil hayvan sahiplerine oldukça cazip gelebilecek yeni, lüks ve oldukça pahalı, özel bir havayolu hizmeti sunuluyor.

Temel olarak köpek maması ve oyuncakları satan bir şirket olan BARK, köpekler için bir hava seyahati hizmeti olan BARK Air’i resmi olarak başlattı. Şirket, hizmeti geçtiğimiz ay duyurmuştu ve CBS'in bildirdiğine göre ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Evcil hayvan sahipleri, artık yüklü bir fiyat karşılığında evcil hayvanlarıyla birlikte yolculuk yapmak için şirketten bilet alabilecek. Şirket, özel jet kiralama şirketi Talon Air aracılığıyla hizmetini sunuyor.

BARK’ın kurucu ortağı ve CEO’su Matt Meeker, kısa bir süre önce yapılan bir basın açıklamasında, “2011’de BARK’ı kurduğumuzda, köpek alanını yeniden şekillendirmek ve köpekler ve sahipleri için tasarlanmış ürünler yaratmak için yola çıkmıştık” dedi ve ekledi: “Yıllar boyunca edindiğimiz içgörüleri alarak, köpekleri gerçekten ön planda tutan ve sadece köpekleri kabul etmenin çok ötesine geçen bir deneyim yaratmaktan heyecan duyuyoruz.

BARK Air'in web sitesi, bu hizmetin sahip olduğu söylenen faydaları tanıtmak için eğlenceli bir video gösteriyor. Videoda, BARK tarafından kiralanan bir uçuşun görüntüleri dikkat çekiyor. Bir sahnede, dostça gülümseyen bir hostes, gümüş bir tabakta şaşkın görünen bir köpeğe bir tenis ayakkabısı servis ediyor; başka bir sahnede, bir köpek kristal bir kadehten mineralli su içiyor ve başka bir sahnede ise profesyonel bir saç stilisti tarafından saçları kurutulan bir köpek görülüyor.

Ne yazık ki, bu elit evcil hayvan hizmetinin fiyatı çoğu kişi için muhtemelen “biraz” yüksek kalacaktır. Şu anda, bir köpek ve insan için tek yön biletin taban fiyatı yaklaşık 6.000 dolar olarak gözüküyor. Ayrıca şimdilik hizmette oldukça sınırlı bir hedef seçimi bulunuyor. Hizmetin sunulduğu şehirler Londra, Los Angeles, New York ve Paris ile sınırlı.