Korsan Windows 10 konusu açıklığa kavuştu!

Lisanssız Windows kullananların Windows 10'a yükseltme konusu, iyice açıklığa kavuştu!

Korsanlar nasıl yükseltecek?

Microsoft, iki gün önce yaptığı bir açıklamada korsan Windows kullanıcılarının Windows 10'a geçiş yapabileceğini söylemişti. Bunun nasıl olacağına ilişkin detaylar, sonunda ortaya çıktı.

Terry Myerson'un Windows 10'a geçiş hakkında söyledikleri, kulağa inanılmaz gelse de gerçekti. Microsoft, işletim sistemini mümkün olduğunca yere dağıtmak istediğinden böyle bir hamleyle amacına ulaşabilir. Ancak gelen ikinci açıklamayla firma, bir adım geri atmış gibi görünüyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre korsan bir Windows'u Windows 10'a yükselttiğinizde, işletim sisteminin "lisanssız" olma durumunda herhangi bir değişiklik olmayacak. Yani korsan Windows kullanıyorsanız, Windows 10'a yükselttiğinizde bir anda lisanslı bir kullanıcı olmayacaksınız.

Aslında Microsoft'un böyle bir yol izlemesi gayet doğal, çünkü firmanın korsan Windows'lara lisans vermesi, "Windows'u lisanslı kullanmanıza gerek yok" mesajı vermekle aynı anlama gelebilirdi. Elbette Microsoft'un ilk açıklamasının yanıltıcı olduğunu haklı olarak düşünenler de olabilir.

Okuyucu Yorumları