"Küçük" tabletler: Hepsinin de kusuru var!

Kindle Fire HD, Nook HD, Nexus 7 ve iPad mini... En iyi yönlerini unutun; işte en kötü yönleri!

Hepsinin de kusuru var!

Kindle Fire'la başlayan 7 ve 8 inç "küçük" tablet çılgınlığı kısa sürede sona ereceğe benzemiyor. Kullanıcılar açısından çok iyi bir durum bu; çünkü piyasadaki rekabetin cihaz özelliklerine ve fiyatlarına olumlu etkide bulunması kaçınılmaz. Ama bu kadar çeşitlilik satın alırken kafa karışıklığına da yol açabiliyor.

Şu sıralar piyasaları kasıp kavuran 4 önemli model var: Kindle Fire HD, Nook HD, Nexus 7 ve iPad Mini... Bu kez her zaman yaptığımızı yapıp bu 4 cihazın iyi yönlerini değil; en çok şikayet edilen yönlerine göz atıyoruz.

Kindle Fire HD: Kindle Fire HD kullanıcılarının en çok şikâyetçi olduğu konu, kilit ekranında görüntülenen reklamlar. Ayrıca şikayet bildirim raporların dörtte birinde, yavaş çoklu görev yeteneğinden şikayet ediliyor.

Nook HD: Raporların yüzde 30'unda dokunmatik ekranın yeterince hızlı tepki vermediğinden şikayet ediliyor. Her beş Nook kullanıcısından biri yavaş çoklu görev, düşük ses kalitesi ve genel olarak yavaş performanstan dert yanıyor.

Nexus 7: Teknik destek raporlarının neredeyse üçte biri sistem güncellemeleriyle ilgili. Ekrandan şikayetçi olanların oranıysa yüzde 30.

iPad Mini: Kullanıcıların dörtte biri 4:3 ekran oranından şikâyetçi. Diğer tabletlerin çoğunda 16:9 oranlı ekranlar kullanılıyor. Bu da çok daha iyi bir film/video izleme deneyimi sunuyor. Ayrıca kullanıcıların yüzde 20'si kasanın arka kısmını çok kolay çizilmesinden, büyük ağabey iPad gibi retina olmayan ekrandan ve düşük depolama kapasitesinden şikayetçi. SD hafıza kartı girişi ve hafızayı arttırmak için USB girişi olmadığından cihazın kendi hafızasıyla yetinmek zorundasınız.

Okuyucu Yorumları