Kurumsal Windows 7 ve 8.1'deki IE'ye yenilik!

Edge ile birlikte sonu geldiği düşünülen Internet Explorer için sürpriz bir haber var!

Internet Explorer ölmedi!

Microsoft'un eski web tarayıcısı Internet Explorer, Windows 10'da yerini Edge'e bırakmış olsa da firma tarafından destek almaya devam ediyor. Windows 10'da uyumluluk amacıyla yerini koruyan web tarayıcısı, Windows 7 ve Windows 8.1'in varsayılan tarayıcısı ve Microsoft, tarayıcı için bir dizi geliştirme hazırlıyor.

Windows 7 ve 8.1'in kurumsal sürümlerindeki Internet Explorer 11'de yapılacak geliştirmeler arasında yeni v.2 Kurumsal Mod XML şeması, Kurumsal Mod Site Listesi Yöneticisi aracında yapılan güncellemeler, HTTP port desteği ve Edge/IE'ye eklenecek yeni "about:compat" sayfası var. Microsoft, henüz yayınlanan toplu güncelleştirmenin bu değişiklikleri içerdiğini söylüyor.

Windows 10'un ardından Windows 7 ve 8.1'e gelen v.2 XML şema desteği, okunması ve gezinmesi daha kolay web sitelerinin yolunu açıyor. Windows 7 ve 8.1'in kurumsal sürümlerinde gelen yeni about:compat sayfası ise Kurumsal Mod Site Listesi'ni kolayca yönetmeye, Microsoft'un veya kullanıcının istemci makineye uyguladığı uyumluluk işlevlerini detaylarıyla görmeye yardımcı oluyor.

Microsoft, "bu ürünlerini daha iyi hale getirmek için" kurumsal kullanıcılarından yeni işlevler ve geliştirmeler hakkında geri bildirim beklediğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları