Laptop alırken bu 5 hatayı yapmayın!

Yeni bir düzüstü PC alırken kendinizi kaptırmayın; bu 5 hatayı sakın yapmayın!

Bu 5 hatayı yapmayın!

Çoğu kullanıcı, ev bilgisayarı ihtiyacı için bir laptop'la yetinebiliyor. Hem taşınabilir, hem de hızlı olan bu cihazlar, 500 doların altında fiyatlara bile bulunabiliyorlar.

Ancak laptop'lar, masaüstü PC'lere göre çok daha karmaşık, daha az esnekler. Monitöründen, faresinden veya klavyesinden memnun olmayan bir masaüstü PC kullanıcısı, bunları rahatlıkla değiştirebilir, ama aynısı laptop sahipleri için geçerli değil. Bu yüzden laptop alırken doğru sistemi seçmeniz daha önemli. İşte laptop satın alırken dikkat etmeniz, kaçınmanız gereken 5 hata.

Çok büyük veya çok küçük laptop almak

Doğru boyuttaki laptop'u almanız önemli, çünkü bu sadece ekran boyutunu değil, klavye ve touchpad boyutunu da etkileyecektir. Çok küçük ekranlarda sıkıştığınızı hissedebilirsiniz, çok büyük laptop'lar ise taşırken sorun olacaktır.

Portlara dikkat etmemek

Bugünkü 15.6 inç'lik laptoplar 3 USB portu, bir video çıkışı, bir kulaklık/mikrofon çıkışı ve ethernet portuyla geliyor. Bazısı daha fazlasını, bazısı ise daha azını sunabiliyor. Birkaç harici sabit diskiniz varsa, touchpad yerine fare kullanacaksanız, giriş sayısına dikkat etmeniz gerekiyor.

Dönüşen laptop'lar tasarruf sağlamayabilir

Dönüşen laptop'lar tasarruf sağlamayabilir

Dönüşen laptop'lar tasarruf sağlamayabilir

Piyasada pek çok, uygun fiyatlı, iki amaçlı cihazlar var. Klavyeden ayrılarak tablete dönüşebilen bilgisayar sistemlerinden bahsediyoruz. Ancak bu küçük alternatifler, iyi birer tablet olsalar de tam bir PC performansı veremiyorlar. Aynı işi klavyeden ayrılmadan, katlanarak ya da ekranı döndürerek yapabilen bilgisayarlar da hiç az değil. Ama bunlar da iyi birer bilgisayar olsalar da, iyi birer tablet olamıyorlar.

En azından şimdilik, eğer tablet ve laptop'un her ikisini de yoğun olarak kullanıyorsanız, ikisini ayrı ayrı satın almak, daha iyi bir seçenek.

Windows 8'i satın almak zorunda hissetmeyin

Dell ve HP gibi bazı üreticiler, hala Windows 7'li modeller satmaya devam ediyorlar. Dokunmatik ekranlı bir PC satın almayacaksanız ve Windows 8 uygulamalarıyla ilgilenmiyorsanız, Windows 7'yi seçmeyi düşünebilirsiniz.

Bunun yanında Chrome OS gibi internet bağlantısına dayanan yeni işletim sistemlerini de değerlendirmenizde fayda var.

Windows'ta 1080p'yi geçmeyin

1080p'den yüksek çözünürlükler, çok keskin görüntüler anlamına gelebilir, ancak Windows inç başına 200 piksele yakın veya üzerinde görüntüleri göstermekte zorlanıyor. Bu durumda Windows, aynı alana daha çok şey sığdırdığından yazı tipleri, simgeler, menüler ve her şey daha küçük görünüyor. Bazı boyutlandırma ayarları sunulsa da, tam olarak yeterli oldukları söylenemez.

Okuyucu Yorumları