LG G4 resmi olarak tanıtıldı! İşte sundukları

LG G4'ün bugünkü resmi tanıtımı gerçekleşti! İşte 2015'in beklenen telefonunun özellikleri...

LG G4 tanıtıldı!

Merakla beklenen LG G4, bugün New York'ta ve Londra'da düzenlenen basın etkinliklerinde tanıtıldı. Peki yılın en çok beklenen telefonları arasındaki G4, neler sunuyor?

5,5 inç'lik ekranla (QHD IPS Quantum Display) gelen LG G4, Android 5.1'le çalışıyor. IPS Quantum ekran, LG'ye göre piyasanın en iyisi ve geçen seneki G3'e göre yüzde 25 daha parlak. Cihazın tutmayı kolaylaştıran hafif bir kavise sahip gövdesinde gerçekten deriye yer verildiği de tanıtımla birlikte resmiyet kazandı. LG, kullandığı gerçek derinin yüksek bir kaliteye sahip olduğunu söylüyor. Deri müthiş görünse de, zaman içinde sağlam kalıp kalmayacağını gerçekten merak ediyoruz. Bunun yanında G4'ün plastik materyallerden oluşan bir modelinin de olduğunu söyleyelim.

LG G4 resmi olarak tanıtıldı! İşte sundukları

16 megapiksellik Lasercam f1.8 kamera, LG'ye göre çıplak insan gözünü çok başarılı biçimde taklit edebiliyor. Firma, G4'ün kamerasının profesyonel düzeydeki kameralarla telefon kameraları arasındaki mesafeyi kısalttığını iddia ediyor.

G4, yolda pil değiştirmeyi sevenler için 3.000mAh kapasiteli, değiştirilebilen bir pil sunuyor.

LG G4'ün yeniliklerinin detayları, haberimizin sonraki sayfasında.

G4'ün yeniliklerine yakından bakalım

G4'ün yeniliklerine yakından bakalım

LG G4, geliştirilmiş GPS, daha iyi grafik özellikleri, daha tasarruflu bir ekran gibi özelliklere de sahip. G4'ün UX 4.0 arayüzü, elden geçirilen özellikleri arasında. Güncellenen işlevler arasında ekrana birden çok uygulamayı sığdırmanıza izin Smart Bulletin ve albüm oluşturulduğunda sizi uyaran Smart Notice var.

Bir başka yenilik olan "renk spektrumu sensörü", fotoğraf çekerken en iyi kareyi yakalamanıza olanak tanıyor. Parlak, 2K IPS ekranla bir araya geldiğinde bu teknoloji, eşsiz fotoğraflar çekmenize izin veriyor. Rakiplerinden yüzde 40 daha geniş, f1,8 sensörü elbette atlamamak gerekiyor. Geliştirilen optik görsel dengeleme (OIS) özelliği, daha çok titreşimi ortadan kaldırma yeteneğine sahip. Android 5.0'la birlikte ortaya çıkan RAW desteği, nihayet G4'te kendine yer buluyor.

Teknik özelilklere yakından baktığımızda G4'ün Snapdragon 808 işlemci, 3GB RAM, 32GB dahili depolama gibi özelliklerle geldiğini görüyoruz.

LG, G4'ü farklı yapan temel noktanın deri kaplı arka kapağı olduğunu düşünüyor. Deriyi telefonda nasıl kullanacağını keşfetmek üzere 3 ay harcadığınızı söyleyen Koreli firmaya göre cihazın sıcak renk seçenekleri ve deri kalitesi, onu farklı kılıyor.

G4'ten başka bir iyi haber, microSD slotunu çöpe atmaması. G4, çıkartılabilir pili ve ek depolama alanı için microSD desteğiyle birçok kullanıcıyı memnun edecek gibi görünüyor.

LG, G4'ün ABD'de Mayıs sonunda veya Haziran başında piyasaya sürüleceğini söylüyor. Fiyat konusundaysa şimdilik herhangi bir ipucu yok, ancak G3'e benzer bir fiyatlandırma bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları