Linux Mint 18 ortaya çıkıyor!

Popüler Linux dağıtımı Linux Mint'in 18. sürümü PC'lere girmeye hazırlanıyor. İşte tüm bildiklerimiz

Linux Mint 18 ortaya çıkıyor!

"Güçlü, kullanımı kolay, modern ve şık" sloganıyla yola çıkan Linux Mint'in ardındaki ekip işletim sisteminin 17. sürümünü iki yıl önce kullanıma sunmuştu. O zamandan beri de yeni işlevsellikler getiren bir dizi güncellemeler yayınlamaya devam ettiler. Bütün bu güncellemeler de Ubuntu 14.04 LTS üzerinde temellendirilmişti. Öyle görünüyor ki ekip, arayı fazla açmadan yeni sürüm Linux Mint 18'i de kısa bir süre sonra yayınlamaya hazırlanıyor. Ubuntu 16.04 LTS üzerinde temellenecek olan sürümün Mayıs ya da Haziran'da kullanıma sunulması bekleniyor.

Henüz geliştirilme aşamasında olsa da, elimizdeki bilgiler Linux Mint 18'in 'Sarah' kod adıyla isimlendirildiğini gösteriyor. Linux Mint'in başındaki isim Clem Lefebvre, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu adın Arapça, İbranice ve Farsçada soylu bir kadın ismi olduğuna işaret ederek bu tercihin söz konusu sürümün büyük bir güncelleme olmasıyla da uyumlu olduğunu ifade ediyor.

Lefebvre, yayınladığı iki ayrı blog gönderisinde Linux Mint 18'in görünüm ve bıraktığı izlenim açısından da önemli güncellemelerle geleceğini, özellikle yeni ikonların oldukça dikkat çekici olduğunu söyledi. İşletim sisteminin değiştirilmesi ya da güncellenmesi beklenen Mint-X teması Kasım 2010'da yayınlanan Linux Mint 10'dan beri yalnızca birkaç kez değişikliğe uğramıştı.

Okuyucu Yorumları