Linux Mint'i fena hack'lediler!

Eğer cumartesi günü bu işletim sistemini indirdiyseniz, hacker'lara "merhaba" diyebilirsiniz!

Linux'u fena hack'lediler!

Eğer 20 Şubat Cumartesi günü Linux Mint indirdiyseniz, farkında olmadan işletim sisteminin hack'lenmiş bir sürümünü yüklemiş olabilirsiniz.

Linux Mint sitesindeki blog yazısına göre, Cumartesi günü bir ara Linux Mint internet sitesine giren hacker'lar, kullanıcıları "değiştirilmiş ve bir arka kapıya sahip Linux Mint ISO" indirmeye yöneltecek değişiklikler yaptılar. Hack'lenmiş sürümü kullanmak, hacker'ların kişisel bilgilerinizi çalmalarına sebep olabiliyor. Linux Mint'in açıklamasına göre bu hack, sadece Cumartesi günü Linux Mint internet sayfasından Linux Mint 17.3 Cinnamon sürümünü indirenleri etkiliyor.

Blog yazısında belirtilene göre, eğer başka bir sürümü veya dağıtımı indirdiyseniz durumdan etkilenmeniz söz konusu değil.

Eğer bu hack'in sizi etkilediğini düşünüyorsanız, öncelikle Linux Mint blog'una girerek ne yapmanız gerektiğini öğrenmenizde fayda var. Sitede yer alan önerilerin arasında ISO'yu silmeniz yer almakta. Hatta ISO dosyasını sildikten sonra, dosyayı yazdığınız tüm DVD'leri atmanız ve hack'lenmiş ISO ile temasa geçen bütün USB bellekleri formatlamanız öneriliyor...

Okuyucu Yorumları