Linux Vakfı, açık kaynaklı kendi Metaverse'ini kurmak için kolları sıvadı

Linux Vakfı, "World Wide Web kadar etkili" olabileceğini söylediği, açık kaynaklı bir metaverse oluşturma planlarını açıkladı.

Linux cephesi, kendi "açık metaverse'ini" kuracak

Linux Vakfı, şirketler, geliştiriciler ve kurucular ortak hedeflere ulaşmak için bir araya geldikleri sürece "World Wide Web kadar etkili" olabileceğini söylediği açık kaynaklı bir metaverse oluşturma planlarını açıkladı.

Açık Metaverse Vakfı (OMF - Open Metaverse Foundation), Temel İlgi Grupları adını verdiği ve farklı konulara odaklanmak üzere tasarlanmış bir dizi gruba ayrılıyor. Bunlar arasında işlemler, sanal dünyalar ve simülasyonlar, ağ oluşturma, güvenlik ve gizlilik ile hukuk ve politika gibi konular yer alıyor.

ChainHub Foundation, OpenSDV ve Veriken de dahil olmak üzere çok sayıda kuruluş ve açık kaynak topluluğu vakfı oluşturmak için bir araya geldi ve her biri kendi bilgi zenginliğini getiriyor.

Açık Metaverse Vakfı

OMF İcra Direktörü Royal O'Brien yaptığı bir duyuruda "Açık bir Metaverse vizyonunun henüz ilk günlerindeyiz ve birçok açık kaynak topluluğu ve vakfın bu yinelemeli bulmacanın hayati parçaları üzerinde çalıştığının farkındayız" dedi.

Açık kaynaklı bir metaverse'in temelleri atılmaya hazırlanırken, bugüne kadar büyük ölçüde keşfedilmemiş olan çevrimiçi bir dünyada güvenlik ve istikrarı sağlamak için ihtiyacımız olan şeyin iş birliği ve dayanışma olduğu açıktır” diyen O'Brien, blog yazısında şöyle devam ediyor: "Vakıf aracılığıyla, dijital varlıkları, simülasyonları, işlemleri, yapay zekayı, ağ oluşturmayı, güvenliği, gizliliği ve yasal hususları kapsayan yeni Metaverse kavramını bir gerçekliğe dönüştürmek için yapı taşlarını tartışmak, belirlemek ve oluşturmak için birlikte çalışacağız."

Ayrıca Linux Vakfı, geliştiricilerin kod paylaşmaları ve yenilikçi fikirler üzerinde iş birliği yapmaları için tarafsız bir ortam olarak tasarlandı ve dijital cüzdanlar arasındaki birlikte çalışabilirlik eksikliğine meydan okumak için tasarlanan ve kısa süre önce duyurulan OpenWallet Vakfı da dahil olmak üzere teknolojiyi uyumlu hale getirmek için tasarlanmış kapsamlı bir proje kataloğuna sahip.