Linux'u Etkileyen Kripto Madenci Zararlısı

Linux'u etkileyen kripto madenci zararlı, sisteminizi ele geçirebiliyor!

Linux'u ele geçiren virüs

Kripto temelli virüsler, gün geçtikçe güçlerini zirveye taşıyor. Kripto madencilik amaçlı yazılımlar, pek çok donanımsal soruna yol açıp, bilgisayarınıza akıl almaz zararlar verebiliyor.

Dr. Web'den yapılan açıklamaya göre; Linux'u hedef alan yeni bir virüs bundan biraz daha fazlasını yapıyor. Linux.BtcMine.174, çoğunlukla Monero kripto para birimini hedef alıyor. Buna ek olarak, 1000'den fazla kod içeren bu kötü niyetli yazılım; çalışan hizmetleri kapatmak, dosyaları gizlemek ve parolanızı çalmak gibi eylemlere odaklanıyor. Kendini bir sisteme entegre eden, kötü amaçlı yazılım kendisini yeniden biçimlendirebiliyor, ve kök erişimine ulaşabiliyor.

Kötü niyetli yazılımın sınırları bu kadarla kalmıyor: Kendisini başlangıç listesine ekliyor ve bir çeşit rootkit kuruyor. Bu eylemler, bilgisayar üzerinde çok daha güçlü bir hakimiyet kuruyor. Şifreli kripto-madencileri; hizmetleri durdurmak ve problem yaratan dosyaları (çoğu antivirüs çözümleri ile ilgili) silmek ve Monero için olarak şekillenebiliyor. Virüs, sisteme SSH üzerinden bağlanan tüm sunucuları kontrol ederek ve yapıya entegre olarak canınızı sıkıyor.

Bu keşif oldukça yeni ve şimdiye kadar gerekli anti-yazılımlar geliştirilmiş değil. Virüsün bulaşıp bulaşmadığını kontrol etmek için Dr.Web temelli uygulamaları kullanabilirsiniz. Doctor Web'i kullanararak; kötü niyetli yazılımın sisteminize nasıl saldırdığı hakkındaki tüm ayrıntıları okuyabilir ve var olan tüm önlemleri kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları