Lionel Messi’nin ABD’ye transferi, Apple için de büyük bir kazanç olabilir

Fransa’dan ayrılıp ABD futbol ligi MLS takımlarından Inter Miami’ye transfer olan Lionel Messi, Apple için de büyük bir kazanç kapısını açmış olabilir.

Lionel Messi’nin ABD’ye transferi, Apple’ı da uçuracak

Lionel Messi’nin Fransa’dan ayrılıp ABD futbol ligi MLS takımlarından Inter Miami’ye transfer olması, Apple için de büyük bir kazanç anlamıma geliyor. Oyundaki tartışmasız en iyi oyunculardan birine sahip olmak, hem kulüp hem de lig için büyük bir kazanç. Ama aynı zamanda önümüzdeki on yıl için MLS yayın haklarına sahip olan Apple için de öyle...

Messi’nin MLS'te forma giymeye başlaması, Apple TV Plus aracılığıyla sunulan bir MLS Season Pass aboneliğini çok daha değerli hale getireceği kesin. 6 Haziran'da Apple, Apple TV Plus'ta Messi hakkında dört bölümlük bir belgesel dizisi yayınlayacağını da duyurdu.

Henüz sözleşme şartları net olarak bilinmese de, Messi'nin bu transfer karşılığında Apple / MLS yayın ortaklığından pay alacağı da söylenenler arasında.

Apple, son zamanlarda futbol dünyasında şaşırtıcı derecede büyük bir oyuncu haline geliyor. Şirket, MLS anlaşmasına ve çeşitli belgesellere ek olarak, bitmiş olsun ya da olmasın, Ted Lasso'yu en büyük akış hitlerinden biri olarak karşımıza çıkarttı. Ve şimdi Messi’nin de gelişiyle, çok daha değerli bir akış hizmeti haline geleceği kesin.