Loch Ness Canavarı'nı şimdi de NASA mı arayacak?

İngilizlerin henüz kimseyi yemeyen ama sık sık "kameralara takılan" gizemli göl yaratığı Loch Ness Canavarı'nı bulmak için NASA da devreye girecek mi?

Loch Ness Canavarı'nı şimdi de NASA mı arayacak?

İngiltere'deki Loch Ness gölünde yaşadığına inanılan efsanevi dev yaratığın varlığını ispatlamak için yeni bir isim daha harekete geçiyor. Bu isim, belki şaşıracaksınız ama NASA...

Göl çevresinde yaşayanların sık sık suyun içinde yüzerken videolarını çektiği, onlarca metre uzunluğundaki su canlısının tam olarak ne olduğunu kimse bilmiyor. Dinozorları anımsatan dokusu ve boynu, yılanı anımsatan kuyruğu, timsaha benzeyen süzülüşü ile Loch Ness canavarı tam bir gizem, ve hatta bazılarına göre, sadece görsel yanılsamalardan oluşan bir mit.

1934'teki ilk keşif gezisinden bu yana, "Canavarın Gözcüleri" resmi Loch Ness Canavarı gözlem kayıtlarında canavarı 1.156'dan fazla kez gözlemlediklerini yazıyor. Eğer gerçekten 1.156 kez gözlenmişse, böyle bir yaratığın hala gizemli kalması da ayrı bir başarı.

Geçtiğimiz yıl yenilenen Loch Ness Merkezi, Loch Ness'in meşhur sularını aramak için yüzlerce gönüllünün yanında, bağımsız bir araştırma ekibi olan Loch Ness Exploration (LNE) ile ortaklık kurdu. Arama, bir hidrofonun yüksek sualtı seslerini ve birkaç potansiyel görüntüyü yakalamasıyla sonuçlandı. Loch Ness Centre Genel Müdürü Paul Nixon, "Geçen yıl, Amerika, Kanada, Fransa, İtalya, Japonya ve daha birçok ülkeden bize katılan katılımcılarla, Nessie için şimdiye kadar yapılan en büyük aramalardan biriyle dünyanın dikkatini çektik" dedi.

Açıklanamayan seslerin duyulması ve olası görülme olaylarıyla birlikte, bu yıl yakalanması zor Loch Ness Canavarı hakkında daha fazla bilgi edinmeye kararlıyız. Yeni arama için, Loch'un yüzeyini izleyecek ve sudaki kırılmalara dikkat edecek gönüllüler işe alınıyor. Bu arada uzmanlar NASA'nın canavarın yerini tespit etmeye yardımcı olacak özel ekipmanlar sağlayabileceğini umuyor. İngiliz halkı onun gerçek olduğuna inanmaya devam ediyor ve ortaya çıkarmak içi şimdi NASA'dan yardım istiyor.

Ancak NASA henüz bu çağrıya cevap vermedi, zira İngiltere dışındaki inanışa göre, İngilizler bölgeye turist çekmek için bu canavarın şöhretini kullanıyorlar ve bu miti kasıtlı olarak "uydurmuş" olmalılar.

Canavar gerçek mi, yoksa hayal ürünü mü bilinmez ama dinozorlar çağından kaldığı iddia edilen bu canlı 90 yıldır Loch Ness gölüne sayısız turistin akın etmesine neden oldu. Henüz hiçbir turistim canavarlar tarafından yendiği de rapor edilmedi. Suyun içinde yaşayan ama otobur olup insanları yemeyen, insan görünce saklanan 20 - 30 metre boyunda utangaç bir canavar. İster inanın, ister inanmayın...