Rus oyun geliştiricileri, Rus oyuncuları oyunu korsan olarak indirmeye teşvik ediyor

Sevilen indie oyun Loop Hero'nun Rus oyun geliştiricileri, ülkeye uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rus oyuncuları oyunu korsan olarak indirmeye çağırıyor.

Rus oyun geliştiricilerden "korsan oyun indirin" çağrısı

Rus oyun severler, ülkeye karşı uygulanan kurumsal yaptırımlar nedeniyle çoğu büyük oyun platformunda satın alma işlemlerini gerçekleştiremiyor. Sevilen indie oyun Loop Hero'nun Rus oyun geliştiricileri ise, Rus müşterileri oyunu korsan kullanmaya teşvik ediyor.

Loop Hero geliştiricisi Four Quarters, Rus sosyal ağı VK'da Pazar günü yayınladığı bir gönderide, "Böyle zor zamanlarda, sadece herkesin oyunu alması için korsan bayrağının (vpn ile) yükseltmesine yardımcı olabiliriz" dedi. Geliştirici daha sonra bu sürece doğrudan yardımcı olmak adına, popüler bir Rus torrent izleyicisi üzerinde bir Loop Hero kopyası için bir bağlantı ekledi.

Four Quarters, sonraki gün devam eden bir gönderide, "özel bir şey yapmadık, torrentlerde yanlış bir şey yok" dedi. Şirket ayrıca oyunu satın almak yerine geliştiriciye bağışta bulunmak isteyen oyuncuların bundan kaçınmaları gerektiğini de belirtti: "Gerçek şu ki, bizim için her şey yolunda, bu desteği bu zor zamanda ailenize ve arkadaşlarınıza gönderin.

Rus hükümetinin, geniş kapsamlı uluslararası kurumsal yaptırımları aşmak için yazılım korsanlığını yasallaştırmayı düşündüğü de söyleniyor. ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi, Rusya'yı video oyunu korsanlığında uluslararası lider olarak nitelendiriyor ve yerel anketler, ülkede oyunların crack'li sürümlerinin korsan olarak kullanılmasının yaygın olduğunu gösteriyor.

Four Quarters Twitter hesabında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcı yakınlarında savaş karşıtı bir mesaj yayınlanmıştı.

Rusya dışındaki oyuncuların Steam'de Loop Hero satın almaları için bir engel bulunmazken, ironik bir şekilde Valve, bu ayın başlarında bankacılık sorunları sebebiyle Rusya, Belarus ve Ukrayna'daki geliştiricilere ödeme gönderilemediğini söylemişti.