Mark Zuckerberg de Ebola savaşında!

Son günlerde insanlığın verdiği belki de en büyük savaşta artık Mark Zuckerberg de var!

Zuckerberg de savaşa girdi!

Günümüzde en çok korku yayan virüslerden birisi olan Ebola, hemen herkesin ilgi odağı... Özellikle Avrupa kıtasına sıçramasından bu yana üzerinde farklı çalışmalar yapılan Ebola için, büyük miktarda insan kolları sıvamış durumda.

İşte bu insanlar birisi de Facebook'un "esas oğlanı" Mark Zuckerberg. Kullanabileceğinden fazla parası olduğu bilinen Zuckerberg, elindeki milyon dolarların bir kısmını Ebola ile savaş için bağışlamış bulunuyor. Hemen her gün haberlerde gördüğümüz ve karantinaya alınmış insan görüntüleri ile iyiden iyiye ürperdiğimiz Ebola virüsü Zuckerberg'in de canını ziyadesiyle sıkmış.

Kendi sayfasında yaptığı açıklamada; "Ebola virüsü birçok anlamda kritik bir noktayı işaret ediyor. Bu güne kadar 8.400 insanı etkisi altına almış durumda; rakam kimileri için az gibi gözükebilir ama bu kadar hızlı yayılan bir virüs için bir şeyler yapılmazsa, önümüzdeki bir iki ay içerisinde bir milyondan fazla insanı etkilediğini görmemiz işten bile değil. Bu virüsün bir an evvel kontrol altına alınmasını ve tıpkı HIV gibi tüm dünyaya mal olacak bir sağlık krizi yaşatmasını engellemeyiz." şeklinde bir yazı yazan Zuckerberg, Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne şimdiden 25 milyon dolar bağışta bulunmuş durumda.

Okuyucu Yorumları