Mate 20 Lite Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?

Mate 20 Lite'ın pil ömrünü mercek altına alıyoruz. Peki, Mate 20 Lite'ın pil ömrü ne kadar gidiyor ve ne kadar sürede şarj oluyor?

Mate 20 Lite'ın hızlı şarj özelliği

Huawei'nin bu sene kullanıcılara sunduğu Mate ailesinde yer alan Mate 20 Lite modeli, etkileyici özellikleriyle dikkat çekerken, bu makalemizde daha çok yeni akıllı telefonun pil ömrüne ve hızlı şarj özelliğine değineceğiz.

Bilindiği gibi Huawei Mate 20 Lite'ın ekranı bir hayli büyük, tam 6.3 inç boyutunda. Oldukça çekici görünen bu ekran boyutuyla keyifli bir multimedya deneyimi sunan Mate 20 Lite, öte yandan güç yönetimiyle de etkili davranıyor.

Mate 20 Lite'ın teknik kadrosuna baktığımızda, Kirin 710 işlemcinin yanı sıra 4 GB RAM kullanıldığını ve 64 GB'lık dahili depolama alanı sunulduğunu görüyoruz. Elbette bu alanı microSD kart yoluyla 256 GB daha arttırmanız mümkün. Tam 3750 mAh kapasitesinde bir batarya bulunduran telefon, günü çok rahat çıkartmanıza olanak tanıyor.

Önemli pil performansı

Önemli pil performansı

Akıllı telefonlar ne kadar güçlü özellikler içerse de günün sonunda pil ömrü süreleri önem kazanıyor. Zira sunduğu performanstan daha uzun süreler faydalanmak istiyoruz. Mate 20 Lite da bunu bize sağlıyor. Mate 20 Lite'ın pil performansını ölçümlemek üzere 90 dakikalık Full HD video testi yaptığımızda, telefonun tam ekran parlaklığında ve Wi-Fi açık senaryoda sadece yüzde 14'lük kayıp yaşadığını görüyoruz. Yani bu da kabaca bir hesapla 10 saatten fazla Full HD video izlemek demek. Dolayısıyla Mate 20 Lite'tan genel kullanım noktasında daha uzun süreler faydalanmanız mümkün ki, bu da günü çıkartmanızı sağlıyor.

Mate 20 Lite ne kadar çabuk şarj oluyor?

Mate 20 Lite ne kadar çabuk şarj oluyor?

Peki, Mate 20 Lite'ın şarjı bittiğinde ne kadar sürede şarj oluyor? Bu sorunun cevabı oldukça önemli. Mate 20 Lite, Huawei Quick Charge teknolojisini kullanıyor ve bu sayede çok hızlı sürede şarj olabiliyor. Telefonun kutusunda yer alan 9V/2A 18W'lık hızlı şarj adaptörü, telefonun bataryasını yalnızca 30 dakika içinde yüzde 30 ila yüzde 35 arasında doldurabiliyor ki, bu da nereden baksanız yarım günlük bir pil ömrü demek.

Hızlı şarj özeliği sayesinde Mate 20 Lite'ın pili bittikten sonra çok hızlı şekilde kullanıma hazır hale getirebiliyorsunuz. Bunun avantajından da günümüzde çok fazla alanda yararlanabilirsiniz. En basitinden, iletişiminiz kesilmeyecek demek. Ve önemli bir şey ki, iletişim, bir akıllı telefonun sağlaması gereken en önemli şey.