Mate 20 Pro'nun Performansı Nasıl? Değerlendirdik!

Huawei'nin bu yılın en güçlü amiral gemisi Mate 20 Pro nasıl bir performans sağlıyor? Değerlendiriyoruz...

Mate 20 Pro ne kadar güçlü?

Huawei Mate 20 Pro, güçlü bir akıllı telefon ve bunun ötesinde sektörün de öncülerinden. Hauwei Mate 20 Pro, dünyanın ilk tanıtılan 7nm mimarisine sahip Kirin 980 işlemcisini kullanıyor. Hatırlarsanız Huawei bu işlemciyi geçtiğimiz IFA 2018'de Berlin'de tanıtmıştı. İşlemcisinden Yapay Zeka konusunda büyük fayda sağlayan telefon, böylece sahip olduğu teknik kadroyu kullanıma göre şekillendirme konusunda yetenekli.

Mate 20 Pro'nun Kirin 980 işlemcisi 8 çekirdekli yapıda. Bunlardan Cortex-A76 yongasına sahip 2 çekirdek 2.6 GHz frekansında çalışıyor, diğer iki çekirdek ise 1.92 GHz frekansında. Cortex-A55 yongasındaki 4 çekirdek ise 1.8 GHz saat hızında güç üretiyor.

Mate 20 Pro'nun Performansı Nasıl? Değerlendirdik!

Mali-G76 grafik yongasının yer aldığı telefon, 6 GB RAM kapasitesine sahip. Elimizdeki modelin depolama alanı ise 128 GB. Depolama alanı başta da söylediğimiz gibi nano SD kart ile genişletilebiliyor.

Telefonun teknik kadrosunda en dikkat çekici yanlardan biri ise 1.4 Gbps indirme hızı sunması. Cat21 seviyesinde LTE desteği sunan Mate 20 Pro, böylece mobil veri noktasında en yüksek hızlardan birini sunuyor. Yine bağlantı tarafında 802.11ac Wi-Fi desteği ile Bluetooth 5 desteğinin bulunduğunu da söyleyelim.

Peki, tüm bunlar ne anlama geliyor? Hemen söyleyelim: Üst seviye performanslı çalışan bir akıllı telefon.

Mate 20 Pro'nun Performansı Nasıl? Değerlendirdik!

Evet, Mate 20 Pro, gerçekten de üst gömlek bir performans sağlıyor. Bu performanstan pek çok alanda faydalanabiliyorsunuz. Yaptığımız AnTuTu Benchmark testinden 273180 puan toplayarak şu an en hızlı akıllı telefon olmayı başaran Mate 20 Pro, listenin başına yerleşiyor.

6.39 inç büyüklüğünde bir ekranda görüntüleyeceğiniz birden fazla uygulamadan tam performans sağlayabilen Mate 20 Pro, ayrıca PUBG tarzı yüksek grafik beklentisi içinde oyunları da video kalitesinden ödün vermeden akıcı şekilde oynatabiliyor. Böylece son dönemin popüler konusu mobil espor dalında, üst seviye performans görmek isteyen oyun severler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir bir model olmayı başarıyor. Bunun arkasında yalnızca grafik ve işlemci performansı değil, elbette 1.4 Gbps indirme hızı sağlayan Cat21 LTE desteği de var.

Mate 20 Pro'nun Performansı Nasıl? Değerlendirdik!

Oyun ve multimedya konusunu geride bırakacak olursak, sahip olduğu güçlü teknik kadro ışığında farklı alanlarda da faydalanabileceğinizden bahsedebiliriz. Peki, bunlar arasında neler var? Yapay zeka destekli kamera performansı, yine yapay zekaya bağlı olan ve geniş kapasiteli bataryadan beslenen pil performansı, akıcı çalışan işletim sistemi performansı yalnızca satır başları. En basitinden, elinizi telefona attığınız her an sizi bekletmeyen bir akıllı telefon oluyor Mate 20 Pro. Bu çerçeveden baktığımızda, şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Mate 20 Pro, Android ekosisteminde şu an için üst seviye performans isteyenlerin memnun olacakları bir akıllı telefon olmayı başarıyor.