Maymunlar Cehennemi hayranlarını şaşırtan karakter

Maymunlar Cehennemi filmleri ya da kitabı klasik, unutulmaz karakterlerle dolu bir dünya tasvir ediyor. Ama orijinal filmde bulunan ve önemsiz gibi görünen bir karakterin aslında çok daha fazlası olduğunu, Beware the Planet of Apes ile öğrendik.

Maymunlar Cehennemi hayranlarını şaşırtan karakter

1968 yılının ünlü Maymunlar Gezegeni filmi pek çok unutulmaz karakter barındırıyordu. Doktor Zaius'tan Zira'ya kadar bu karakterlerin pek çoğu Marvel'ın yeni Beware The Planet of the Apes çizgi roman serisinde göründü. Ancak serinin dördüncü sayısında sevilen karakterlerden birinin katil olduğunun ortaya çıkması hayranları şaşkınlığa uğrattı.

Beware the Planet of the Apes'in dördüncü sayısı Marc Guggenheim tarafından yazıldı ve Alvaro Lopez tarafından çizildi. Bu bölümde, 1968 filminde George Taylor'ın karşılaştığı ilkel insanlardan biri olan Nova, bir Homonidae İmparatorluğu askeri tarafından kovalanıyor.

Askerin kendisini köşeye sıkıştırmasının ardından Nova, eline aldığı bir oku askerin gözüne saplayarak onu öldürüyor. Daha sonra Hominidae'nin yenilmesinin ardından bir grup telepatik insan Cornelius ve Zira'nın hafızalarını silerek sırlarını korumaya karar veriyor. Ancak bu sırada Nova'nın zihnine dokunmuyorlar ve Taylor'ın gelişi de dahil olmak üzere geleceğe dair bir görüşe sahip olmasına izin veriyorlar.

Maymunlar Cehennemi ve Nova

Beware the Planet of the Apes, Marvel'ın klasik filme dayanan yeni çizgi roman serisi. Maymunlar Gezegeni, Fransız romancı Pierre Boulle tarafından bir roman olarak başladı ve 1968 yılında filme uyarlandı. Akıllı maymunlar ve ilkel insanlardan oluşan bir dünyayı tasvir eden film bir anda hit oldu ve hala güçlü bir şekilde devam eden bir multimedya imparatorluğu doğurdu. Maymunlar Cehennemine Dikkat kitabında okuyucular, George Taylor'ın uzay gemisi yere çakılmadan önceki günlerde Cornelius ve Zira ile tanışıyor. Ayrıca konuşamayan genç bir kadın olan Nova ile de tanışıyorlar.

Beware the Planet of the Apes, Hominidae İmparatorluğu ve Gibbons'ın maymunları gibi yeni gruplar ekleyerek serinin hikayesine katkıda bulunuyor. Ayrıca seri, orijinal filmin iki maymun kahramanı Cornelius ve Zira'nın kişiliklerini ve motivasyonlarını inceliyor. Belki de en şaşırtıcı olanı, Nova'nın seriden en çok yararlanan kişi olması. Klasik Maymunlar Cehennemi filmlerinde Nova'nın çok az ya da hiç etkinliği yok. İlkel ve eğitimsiz olarak görülen Nova, George Taylor tarafından kurtarılması gereken, başı dertte bir genç kızdan başka bir şey değil.

Ancak Beware the Planet of the Apes'de Nova'nın eylemliliği büyük bir şekilde sergileniyor. Guggenheim ve Lopez Nova'nın hayranların düşündüğünden çok daha zeki ve becerikli olduğunu gösteriyor. Hominidae İmparatorluğu generalini böylesine acımasız bir şekilde öldürmesi, Nova'nın George Taylor'a ya da herhangi birinin onu kurtarmasına ihtiyacı olmadığını gösteriyor.

Telepatik insanlar Nova'nın anılarını olduğu gibi bıraktıklarında, bunun nedeni konuşamaması değil, bu bilgiyle ona güvenmeleri. Nova, 1968 yapımı orijinal Maymunlar Cehennemi'nin ayrılmaz bir parçasıydı ve nihayet hayati bir karakter haline geldi.