Metro IE10'a Flash desteği ekleyin!

Internet Explorer 10'da hissettiğiniz en büyük eksiği tamamlamanın yolu içeride...

Eksiği kapatma zamanı!

Windows 8'deki "Metro" Internet Explorer 10, oldukça kısıtlı bir Flash desteği ile geliyor. Aynı kısıtlama tabi ki Windows RT'de de bulunuyor. Ancak küçük bir ince ayarla Metro IE10'daki Flash'ın etkin hale getirilebileceği anlaşıldı.

Adını daha çok cep telefonlarıyla ilgili konularda andığımız XDA'dan geliştirici Marvin_S, Windows 8'in sadece belirli sitelere Flash desteği sunması kısıtlamasından kurtulmanın yolunu bulmuş. Flash'ı etkinleştirecek ince ayar için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor:

Öncelikle aşağıdaki dosyayı bir metin düzenleyicisinde açın:

C:\Kullanıcılar\[Kullanıcı_adınız]\AppData\Local\Microsoft\Internet Explorer\IECompatData\iecompatdata.xml

Not: Appdata klasörü gizli olduğundan klasör adını elinizle yazmanız veya gizli klasörleri görünür hale getirmeniz gerekebilir.

Bu dosya içerisine .xml dosyasının kullandığı sözdizimini kullanarak kendi sitelerinizi eklemeniz gerekiyor. Bunun için öncelikle etiketini bulun. Biraz aşağı kaydırdığınızda etiketleri arasında bulunan bir web sitesi listesi göreceksiniz. Bu listeye Flash desteğini açmak istediğiniz siteyi eklemeniz gerekiyor. Örneğin: websiteniz.com

Dosyayı kaydettikten sonra yapmanız gereken sadece bir iş daha var. Metro IE10'u açın, Win+I'ya basın > İnternet seçenekleri > Tarama geçmişini temizle'ye tıklayın. Eklediğiniz web sitesini/sitelerini artık Flash destekli olacak açabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları